ANA SAYFA > EKONOMİ > Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu başlıyor

Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu başlıyor

Türkiye genelinde 72 bini aşan ihracatçı, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. İhracatçılar, genel kurullarda 2015 yılının değerlendirmesini yapma ve 2016 yılı ile ilgili fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak. 12 genel kurula sahne olacak Ege İhracatçı Birlikleri’nde toplantılar ödül törenleri ve panellerle zenginleşecek.

Türkiye genelinde 72 bini aşan ihracatçı Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. Bünyesinde 12 ihracatçı birliği bulunan ve Türkiye’de en fazla ihracatçı birliğine sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu 08 Nisan 2016 Cuma günü Ege Tütün İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurul toplantısı ile başlıyor. Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurula katılma hakkına sahip 5 binin üzerinde ihracatçı firma bulunuyor. EİB’de genel kurullar ödül törenleri ve panellerle zenginleşecek.

Seçim olmayacak

5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nda ihracatçı birlikleri yönetim kurulları görev süreleri 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2014 yılında yaşayan ihracatçılar, bir dahaki seçim heyecanını 2018 yılındaki genel kurullarda yaşayacak. Bu yıl ihracatçılar, Mali Genel Kurullarda bir araya gelecek.

İhracatçı Birlikleri Genel Kurulları’nın en üst karar organı olduğunu ve sektörlerin ihracat politikalarına yön verici özelliği bulunduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantılarına birliklerinin genel kurullarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları katılmaya davet etti.

Bu yıl genel kurul toplantılarını daha da zenginleştirmek için Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki birçok birliğin ödül töreni ya da panel düzenlediğini anlatan Ünlütürk, “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğimiz 24 firmayı, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz 20 firmayı, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliğimiz 20 firmayı ödüllendirecekleri ödül törenleri yapacak. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz ile Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ortaklaşa Hugo Boss Tekstil Endüstrisi Ltd. Genel Müdürü Herr Hensch’in “Akıllı Fabrikalar (smart factories)” hakkında bir seminer verecek. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz ile Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz üyeleri ise Prof. Dr. Emre Alkin’in “Sorun Yaratma, Çözüm Yarat” sunumunu dinleme olanağı bulacak” diye konuştu.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği 8 Nisan 2016 Cuma günü ilk toplantı tarihinde genel kurul toplantısını gerçekleştirirken, diğer 11 birlik ikinci toplantı tarihlerinde bir araya gelecek.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği 13 Nisan 2016 Çarşamba günü genel kurulunu yaparken, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 14 Nisan 2016 Perşembe günü genel kurul toplantısını gerçekleştirecek.

Bu yıl 50. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise 15 Nisan 2016 Cuma günü genel kurul toplantısını yapacak ve 12 kategoride toplam 20 üyesine ödül verecek.

İhracatta ve istihdamda lokomotif olan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 18 Nisan 2016 Pazartesi günü arka arkaya genel kurul toplantılarını gerçekleştirecek. İki genel kurul arasında ise Hugo Boss Tekstil Endüstrisi Ltd. Genel Müdürü Herr Hensch’in “Akıllı Fabrikalar (smart factories)” hakkında bir seminer verecek.

Genel kurul toplantılarını 19 Nisan 2016 Salı günü yapacak olan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği üyeleri ise Prof. Dr. Emre Alkin’in “Sorun Yaratma, Çözüm Yarat” isimli sunumunu dinleme fırsatı bulacak.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 20 Nisan 2016 Çarşamba günü olağan mali genel kurulunu yaparken, Ege Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 21 Nisan 2016 Perşembe günü yapacağı genel kurul toplantısında su ürünleri, kanatlı, yumurta, süt ürünleri, bal ve inovatif ürün sektörlerinde en fazla ihracat yapan 24 firmasına ödül verecek.

Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki genel kurul maratonu 28 Nisan 2016 Perşembe günü Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği genel kurul toplantılarıyla sona erecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarihi Bedesten kente kazandırılıyor
Sonraki Haber İzmirli çobanların projesi mecliste görücüye çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?