ANA SAYFA > İZMİR > Ege dayanışması

Ege dayanışması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege dayanışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma modeli, Ege belediyelerine de örnek oldu. İzmir, önümüzdeki günlerde başlayacak işbirliği ile Denizli, Aydın ve Afyon’un bazı ilçe belediyelerine destek verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan tarım uygulamalarındaki tecrübelerini Ege’deki il ve ilçelere aktarmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışmayla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi uzmanları, Afyon'un Evciler ve Dazkırı, Denizli'nin Bozkurt ve Buldan, Aydın'ın da Karacasu Belediyesi ile ortak çalışma gerçekleştirecek. Belediyeler ile yapılacak olan görüşmelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hayata geçirdiği kırsal kalkınma modeli konusunda bir çerçevede oluşturarak belediyelere destek verecek. 
Kırsal kalkınmada Türkiye'ye örnek bir model oluşturan, hem kooperatiflerden alım yaparak yerli üreticiyi destekleyen hem de bire bir üreticilerle görüşerek onlara teknik destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, böylece kırsal kalkınmadaki modelini komşu kentlerde de hayata geçirmiş olacak.

Türkiye'ye örnek model

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kalkınmayı desteklemek amacıyla bir yılda 845 üreticiye 3 bin 309 koyun ve keçi dağıtımı yaptı. Büyükşehir Belediyesi,  ayrıca yerli üretimi artırmak amacıyla bugüne kadar 2 milyon 254 bin adet meyve fidanı ve yüzbinlerce sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Arıcılığı desteklemek için Beydağ, Menderes, Kınık, Seferihisar, Urla ve Karaburun'daki üreticilere arılı ve arısız kovan ile arıcılık malzemeleri dağıtıldı. Ayrıca 2500 adet ana arıyı üreticilerle buluşturdu. Kendi laboratuvarında ücretsiz toprak analizleri yapan Büyükşehir Belediyesi, üreticilere incir kurutma kasası, zeytin kasası, pazar tezgahı sağlanması çalışmalarını da sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiyi desteklemek amacıyla kooperatiflerden bugüne kadar yaklaşık 224 milyon TL bedelle patates, bal, çiçek, süt, yoğurt, peynir, zeytinyağı, çim ve fidan alımı gerçekleştirdi. Ayrıca, 2005 yılından bu yana sathi kaplama yapılan ova yolu 4000 kilometreyi buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'i hissettiler
Sonraki Haber Sıcak hava burun kanamalarını tetikliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?