ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Ege Belgesel Film Günleri 8’inci kez başlıyor

Ege Belgesel Film Günleri 8’inci kez başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Belgesel Film Günleri 8’inci kez başlıyor

Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu, 8’inci Ege Belgesel Film Günleri’nde insan hakları ve sorunlarına ilişkin çalışmaları izleyicilerle buluşturacak.

14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte toplam 27 belgesel film gösterilecek

Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu’nun 7 yıldır başarıyla düzenlediği Ege Belgesel Film Günleri 8’inci kez izleyicilerle buluşacak. 7 yıldır yurtiçi ve yurtdışında çekilmiş , insan haklarına ve sorunlarına ilişkin belgesellerin gösterimini ticari bir amaç gütmeden yapan İletişim Çalışmaları Topluluğu, bu yıl seçilen belgesellerde, insan haklarına ve insanın nasıl daha iyi yaşayabileceğine dair göndermelerin bulunmasına önem verdi.

Bu yıl Fransız Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak belgesel filmler arasında dünyanın pek çok bölgesinden ve kültüründen beslenmiş yapımlar yeralıyor. 4 gün sürecek Ege Belgesel Film Günleri’nde Paris'te sokakta yaşayan 13 ana karakterin hikayelerinin anlatımıyla oluşan ve kartpostallarda olan Paris'ten farklı bir görüntüyü ulaştıran belgesel “Dünyanın Kenarında”, Mıgırdiç Margosyan'ın anlatımıyla, Diyarbakır'da yaşamış ermenilerin yaşadıklarını ve Diyarbakır'ın geçmişte kalan, unutulan sosyal, kültürel dokusunu konu alan “Gavur Mahallesi”, kürtçe isim edinememiş ve iki isimle yaşayan insanların trajikomik hikayelerine odaklanmış bir belgesel “Nave te Çiye?”, Uruguay eski Devlet Başkanı Pepe Mujica'nın hayatını anlatan “Pepe Mujica: Çiçek Bahçesinden Dersler”, Aitor Merıno ve Amaya Merıno'nun BASK sorununu dikkat çekici bir anlatımla ortaya koyduğu “Asier ve Ben”, sinema emekçilerinin sansür tüzüğü ve sosyal hakları nedeniyle Ankara'ya kadar süren 3 günlük yürüyüşünü perdeye taşıyan “Yollara Düştük” ve kendi kendini yetiştirmiş bir kameraman olan Filistinli köylü Emad Burnat'ın gözüyle Filistin'de yaşananların anlatıldığı "5 Kırık Kamera" gibi belgesel filmler yer alıyor. www.egebelgesel.com internet sitesinden program hakkında detaylı bilgi alınabilir.    

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çiçek Festivali için geri sayım başladı
Sonraki Haber ''Bebekler Kuzu Kıyması İle Beslenmeli''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?