ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > EFFE Kalite markası için 896 festival yarışıyor

EFFE Kalite markası için 896 festival yarışıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EFFE Kalite markası için 896 festival yarışıyor

Avrupa Festivaller Birliği’nin (EFA) Avrupa Birliği Destekli, Avrupa İçin Festivaller, Festivaller İçin Avrupa (EFFE)Projesi başvurularının sona ermesinin ardından 32 ülkenin Festival Merkezleri ilk toplantılarını Brüksel’de yaptı. Türkiye Festival Merkezi olarak görev yapan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı adına toplantıya, aynı zamanda EFA Yönetim Kurulu üyesi de olan Filiz Eczacıbaşı Sarper katıldı.

Bilindiği gibi İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), EFFE Projesinde “Türkiye Festival Merkezi” görevini yürütüyor. Hangi festivalin en heyecan verici ve en yenilikçi çalışmayı yaptığını herkese duyurmayı ve benzer tutkuları paylaşan festivaller arasında bir koalisyon yaratmayı amaçlayan Proje kapsamında EFA; 32 ülkeden başvuran 896 festival arasında seçim yapacak ve kriterlere uyan festivallere “EFFE Kalite Markası” verecek. Türkiye’den başvuran 12 festivalin ön elemesini İKSEV’in belirlediği,  Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Oğuz Adanır ve Prof. Dr. Hasan Uçarsu’dan oluşan seçiler kurulu yaptı.

32 ülkenin Festival Merkezleri’nin yöneticilerinin katıldığı toplantıda başvuru sonuçlarının 8 Mayıs 2015’de e-mail yoluyla bildirilmesine karar verildiğini belirten Filiz Eczacıbaşı Sarper; “ Türkiye’den katılan 12 festival dâhil 896 festivalin Avrupa Festivallerinin yüksek kalitesini yansıtan organizasyonlar olduğunu görmek sevindirici oldu. Büyük jürinin değerlendirmeleri yoğun bir şekilde sürüyor. Sonuçlar alınır alınmaz ilk etapta on-line olarak yayınlanacak Avrupa Festival Kataloğunun çalışmalarına da hız verilecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın tepeleri karla kaplandı...
Sonraki Haber Sakin şehirn logosu artık posta pulu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?