ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Efes'te İtalyan Rüzgarı...

Efes'te İtalyan Rüzgarı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Efes'te İtalyan Rüzgarı...

Dünyanın en çok tanınan on mekânından biri olan Celsus Kütüphanesi’nde dün gece İtalya Rüzgârı esti.

Paola Santucci (soprano), Vincenzo Maria Sarinelli (tenor), Lisa Green (1. Keman), Andrea Paoletti (2. Keman), Silvia Andracchio (viyola), Enrico Peluso (çello) ve Paola Crisigiovanni’den (piyano) oluşan Consonus/Ensemble 29. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında unutulmaz bir konser verdi. İzmir İtalya Konsolosluğu İşbirliği ile gerçekleştirilen konser öncesinde kısa bir konuşma yapan İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi, Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserini Riccardo Muti ve Orkestrasının yaptığını hatırlattı, Festivalin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Program Valente’nin La Rosaura rapita’sı ile başladı. Ardından solistlik kariyerinin yanı sıra İtalya’nın önemli ses eğitmenlerinden biri olan tenor Vincenzo Maria Sarinelli, Bijxio’nun bestelediği, Mario Camerini’nin 1932 yapımı filmi Gli uomini, che mascolzoni filminin unutulmaz şarkısı Parlami d’amore Mariu’yu söyledi. Dramatik yeteneği, sesi ve sempatikliği ile dinleyicilerini adeta avuçlarının içine alan Soprano Paola Santucci ise sevilen bir Donizetti aryası Me voglio fa na casa ile açılışı yaptı. Son derece akıllıca seçilmiş programlarıyla İtalya’nın müzik geleneğini olanca parlaklığı ile yansıtan Consonus /Ensemble, piyanist Paola Crisigiovanni’nin iki doğaçlama solosuyla da büyük alkış aldı.

         29. Uluslararası İzmir Festivali, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Orquesta Buena Vista Social Club “Veda Turnesi” ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Körfez Geçiş Projesi görücüye çıktı...
Sonraki Haber Tek istekleri yaşam boyu tedavi!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?