ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Efeler AKM'yi inletti...

Efeler AKM'yi inletti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Efeler AKM'yi inletti...

29. Uluslararası İzmir Festivali’nin en renkli gösterisini, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu dün gece E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptı.

Librettosunu Prof. Dr. Murat Tuncay’ın yazdığı, anlatıcılığı İbrahim Raci Öksüz’ün üstlendiği yönetmenliğini Abdurrahim Karademir ve Şahin Ünal’ın yaptığı “Üç Mehmet’in Dansı” destan yazdı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve eşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, E.Ü. Rektör Yardımcıları ile İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in de izlediği gösteri, E.Ü. AKM Yunus Emre Salonunu tamamen dolduran izleyicilerin huzurunda yapıldı.

100 dansçının görev aldığı Üç Mehmet’in Dansı’nda Ege’nin ölümsüz Efeleri Atçalı Kel Mehmet Efe, Çakırcalı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin yaşantılarından kesitler dansla sunuldu. Özellikle düğün ve kavga sahnelerinde coşku doruğa çıktı. Atçalı Kel Mehmet Efeyi Salih Karagöz, Çakırcalı Mehmet Efeyi Mustafa Aykuş ve Demirci Mehmet Efeyi ise Selim Özyol canlandırdı. Klasik zeybek adımlarına modern bir yaklaşımla yapılan koreografi, yöre kültürünün renk ve zenginliğini yansıtan benzersiz güzellikteki giysi ve aksesuarlar, gelenekselle harmanlanmış modern müzik anlayışı ve dansçıların olağanüstü performansı gösteriyi unutulmaz kıldı. Toplam 110 dakikalık gösterinin sonunda başta Vali Toprak ve protokol tüm salon Ekin Dans topluluğunu dakikalarca ayakta alkışladı.

29. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Haziran 2015 Salı günü Efes Odeon’da yapılacak Janusz Olejniczak Resitali ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZBAN, çocuklar gibi şen...
Sonraki Haber İş bulma endişesi taşımayan mezunlar yetişecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?