ANA SAYFA > ÇEVRE > EBSO’dan çevreci firmalara ödül

EBSO’dan çevreci firmalara ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EBSO’dan çevreci firmalara ödül

Ege Bölgesi Sanayi Odası, çevreye saygılı üretim yapan sanayi kuruluşlarını ödüllendirdi. EBSO Ödül töreninde Gazi Ortaokulu’nun 11 öğrencisi üzerinde “Geleceğimiz Çevre; sahip çıkın bize” yazılı tişörtlerle yönetim kuruluna ayrılan alanda oturdu. EBSO’nun Çevre Dostu Proje ve Çevre Dostu Sanayi Tesisi olmak üzere 2 kategoride verdiği ödüllerin birincileri ise CMS Jant ve Cevher Jant oldu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından 2001’den bu yana düzenlenen Çevre Ödülleri Yarışması’nda 2013 yılında çevreye saygılı üretim yapan 6 firmaya ödülleri verildi.  Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı konuşmada sanayicilerin çevreye saygılı üretim göstermesini teşvik ettiklerini söyledi. Yorgancılar, "Kalkınmanın temellerinden biri olan sanayinin ülke ekonomisindeki yeri tartışılmaz. Çevre her geçen gün daha önem kazanıyor. Bizim sanayimizin de çevreye ön plana çıkararak, çevreye uygun üretimi desteklemesi gerekiyor. Sanayici çevreden kaçan değil, çevreye saygılı, bilinçli olmalı. Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak hepimizin sorumluluğu" diye konuştu.

EBSO Başkan Yardımcısı ve Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erdoğan Çiçekçi ise odalarının çevre kültürünün 1982 yılına kadar uzandığını söyledi. Çiçekçi, "Çevrenin biyo çeşitliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda biz sanayicilere önemli görevler düşüyor" dedi.

Yıldırım’dan teşekkür

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım,  ödül alan firmaları kutlayarak EBSO’nun çevreye verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Yıldırım, çevrenin ihracat stratejilerinde öneli yer tuttuğunun kaydederek, “Dünyaya mal satarken anlaşmalar gereği sadece kuru mal satılmıyor. Çevreyle ilgili kafa kağıdını da vermek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

İkinci şık kabul edilemez

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile biraraya geldiklerini belirterek, Başkan Kocaoğlu’nun bu görüşmede katı atık bertaraf tesisi için yaşadığı sıkıntıları dile getirdiğini kaydetti.  Balta, “Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile görüşme fırsatı bulduk. Katı atık bertaraf tesisi yapacağız ama hiç kimse kabul etmiyor dedi. Önce şuna karar vermeliyiz; biz kontrollü alanlarda mı bu çöpleri bertaraf edelim yoksa gelişigüzel her tarafa yayalım mı? Bu ikincisi kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu. 

Tek sorunumuz var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise evsel atık bertaraf tesisi ve Büyük Körfez projeleri için destek istedi. Kocaoğlu, “Bizim için tek sorun yer ve ÇED raporu. Her türlü olanağım var, yeter ki yer verilsin ‘Gel Aziz, buraya yap denilsin’ diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da yaptığı konuşmada enerji ihtiyacına dikkat çekti. Vali Toprak  “Eve geldiğimizde elektriğin yanmasını, otobüslerin çalışmasını istiyoruz. Bunlar nasıl olacak? Üretmeden tüketmek Allah'a mahsustur. Rüzgar enerji santrali gerekiyorsa evet. HES gerekiyorsa evet, Öteleyemeyiz. Hemen olmalı. Gerektiğinde termik santral olması gerekiyor.  Nükleer enerji santralleri kurmadan gelişmeyi sağlayabilmiş ülkelerin sayısı çok az” dedi.

Ödül kazananlar

EBSO’nun Çevre Dostu Proje ve Çevre Dostu Sanayi Tesisi olmak üzere 2 kategoride verilen ödüllerin birincileri CMS Jant ve Cevher Jant oldu. Çevre Dostu Proje Kategorisinde;  Birincilik ödülünü CMS Jant, İkincilik ödülünü Ege Deniz Tekstil, Üçüncülük ödülünü AKG Gazbeton firmaları Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve EBSO Başkanı Ender Yorgancıların elinden aldı. Çevre Dostu Sanayi Tesisi Ödülleri Kategorisinde ise Birincilik ödülünü alan Cevher Jant, İkincilik ödülünü Coca Cola ve Üçüncülük ödülünü kazanan Pınar Et Sanayi firmalarına ödüllerini Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile EBSO Meclis Başkanı Salih Esen takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bireyselleştirilmiş check-up yaptırın
Sonraki Haber Ege'de konser gecesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?