ANA SAYFA > İZMİR > EBSO'DAN BAKAN ZEYBEKCİ'YE

EBSO'DAN BAKAN ZEYBEKCİ'YE

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EBSO'DAN BAKAN ZEYBEKCİ'YE

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Türkiye’nin her yıl yüzde 6 ve üzerinde sürdürülebilir büyüme oranına ulaşması gerektiğini dikkat çekti.

Bu büyüme oranlarına ulaşmak için bir dizi önlem alınması gerektiğini belirten Yorgancılar, “24 Temmuz’da Odamızın davetiyle İzmir’e gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yeni teşvik mekanizması ile ilgili kapsamlı bir rapor sunacağız” dedi.

Swissotel Büyük Efes Oteli’nde İzmir Kordon Rotary Toplantısı’na konuk olan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2023 hedeflerine ulaşmak isteyen Türkiye’nin büyüme politikalarına odaklanması gerektiğini söyledi.  Büyüme olmadan işsizlik konusunu çözülemeyeceğini ifade eden Yorgancılar, “İtalya ile Çin arasında en büyük üretim üssü olan Türkiye, bu avantajı değerlendiremiyor. Dünya Bankası, 2014 Türkiye büyüme rakamını yüzde 2.4 olarak açıkladı. Bu büyüme oranı bizim için bitmek demektir. Zira, 700 bin öğrenci her yıl üniversitelerden mezun oluyor. Bu gençlere iş sağlayacak tek yer üretim merkezleri fabrikalardır.  Yüzde 2.4 büyüme ile bunu sağlamamız, hatta 2023 hedeflerine ulaşmamız mümkün değil” dedi.

Enerji konusuna özel ilgi

Büyüme rakamlarının Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslanmasının yanılgıya neden olduğunu kaydeden Yorgancılar, “AB ülkeleri bizim rakibimiz değil. Bizim Brezilya, Çin, Hindistan Rusya gibi ülkelerle mukayese edilmemiz lazım. Orada ise sıkıntı var” diye konuştu. 2023 hedeflerine ulaşmak için bugün itibariyle 160- 162 milyar dolarlık enerji yatırımının şart olduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Nükleer santral dahil yeni enerji yatırımlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu an ki enerji ithalatımız 50 milyar dolar civarında. Bunun büyük bir kısmı doğalgaza bağlı. Hidroelektrik santral kapasitemiz belli, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, jeotermal gibi yenilebilir enerji kaynakları dahil tüm enerji yatırımları için, bu yatırımlarda kullanılacak makine ve ekipmanı da içine alacak bir teşvik mekanizması gerekiyor” diye konuştu.

Güneş rüzgar, jeotermal

Bu kapsamda EBSO’nun daveti ile 24 Temmuz’da İzmir’e gelecek olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye sunulmak üzere kapsamla bir rapor hazırladıkları bilgisini veren Yorgancılar, İzmir özelinde ise rüzgardan, güneş ve jeotermale kadar yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİRLİ SANATÇILAR AKŞEHİR’DE
Sonraki Haber YALI'DAKİ STAT İÇİN HIZLANDIRIN TALİMATI VERİLDİ...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?