ANA SAYFA > GÜNDEM > Dünya Eczacılık Günü Karşıyaka'da da kutlandı

Dünya Eczacılık Günü Karşıyaka'da da kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya Eczacılık Günü Karşıyaka'da da kutlandı

Eczacılık gününde, Türkiye’de ilk defa başlatılacak Karşıyaka İlçe Sağlık ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin birlikte hazırladığı “Bilinçli ilaç tüketimi ve toplumda farkındalık oluşturma projesi” açıklandı

Karşıyaka İlçe sağlık Müdürlüğü’nün Karşıyaka Deniz Kent Restoran ’ta düzenlediği “25 Eylül Dünya Eczacılık Günü” yemekli kutlama programına, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Çevreci Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şule İlkkurşunlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil, Halk Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr.Emre Sağdıç, İzmir Eczacılar Odası Karşıyaka Bölge Temsilcisi Ahmet İpek ve Karşıyaka’daki 108 eczacı katıldı.

“25 Eylül Dünya Eczacılık Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil, bilinçli bir topluma ihtiyaçları olduğunu, bunu başarmanın da güçbirliği ile mümkün olduğunu belirterek, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirecekleri  “Bilinçli İlaç Tüketimi Ve Toplumda Farkındalık Oluşturma Projesi”ne eczacıların da destek vermelerini istedi. Dr. Çığırgil projenin birinci ayağında, okullarda öğrencileri bu konuda bilinçlendirmenin olduğunu söyleyerek şöyle devam etti. “Projemizin ikinci ayağında çevre ve hijyen bilincini oluşturmak, evlerimizde kullanmadığımız, miyadi geçmiş ilaçların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi bilincini oluşturmak ve yaymak. Kaymakamlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz, ilçe müftülüğümüz camilerde bu konuda bize büyük destek veriyorlar. Eczacılar odamızın, eczacılar kooperatifimizin, sivil toplum örgütlerimizin ve sizlerin de İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz, eczacıların gününü kutlayarak, Karşıyaka’da olmaktan, Karşıyaka’nın programlarına, organizasyonlarına ve projelerine, çalışmalarına katkıda bulunmak, içinde bulunmanın kendini her zaman mutlu ettiğini, Karşıyaka’ya ilklerin yakıştığını söyledi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, eczacıların gününü kutlayarak, “O yaka bu yaka, burası Karşıyaka” diye sözlerine başlayarak şunları söyledi “Biz Karşıyakalıyız, bize düşen her alanda olabildiği ölçüde örnek olabilecek bir çalışma birliktelik ve tabiatı ile sonuç almaktır. Bugün de “Dünya Eczacılık Günü” dolaysı ile bir araya geldik. Bir araya gelmemizin bir yönü insani, içtimai ve aynı zamanda mesleki. Öbür yönü ise başta Karşıyaka’mız olmak üzere güzel İzmir’imize ve ülkemize örnek teşkil edebilecek çalışmalar yapabilmektir. Bu toplantıya vesile olan amaç aynı zamanda bir yönü ile ısrafı önlemek bir yönü ile suiistimali önlemek, ama her hali karda güzel örnek teşkil edecek bir davranışı başta çocuklarımız olmak üzere bir yaşam biçimi haline getirebilecek sürekliliğe kavuşturabilmek. Okullarımızdaki Sağlıklı Yaşam Kulüpleri’miz aracılığı ile çocuklarımız bu yola ve yöne yönlendirilecek, teşvik edilecek. Sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte buna el atılacak belki bu vesile ile ısraf önlenebileceği gibi yanlış kullanımlara da meydan vermemiş olacağız.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan “Odada ömrümün dörtte birini geçirdim. İnsanları bir araya getirmek, özellikle meslektaşlarımızı bir araya getirmek çok kolay bir iş değil. Herkesin mesaisi ayrı herkesin çalışma şekli ayrı. Çok zor bir süreçten geçiyoruz ve ciddi bedeller ödüyoruz. 14 Mayıs Eczacılığın akademik kuruluşu. Bu sene 175. Yıldönümünü kutladık. “25 Eylül Dünya Eczacılık Günü” nün bu sene dördüncüsü kutlanıyor…” Atık ilaçlar ile ilgili bir toplantı yapılmasını da isteyen Sayılkan sözlerini şöyle bitirdi. “Karşıyaka çok güzel bir şehir, burada olduğunuz için çok şanslısınız Türkiye’nin aydınlık yüzü İzmir’de olmaktan ben çok mutluyum. İyi ki İzmir’deyim, iyi ki İzmir Eczacılar Odası Başkanıyım”

Konuşmaların ardında eczacılar aralarında görüş alışverişinde bulundular, Oda ve kooperatif başkanları eczacıların sorularını cevaplandırdılar.

Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul edilmiştir. FIP Genel Kurul’da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine bildirdi ve “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını” ilan etti.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz (www.karsiyakahaber.com)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Midye Dolma yasak tanımaz...
Sonraki Haber Sakız Adası'nda başlayan, Karşıyaka'da biten yaş günü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?