ANA SAYFA > İZMİR > Dünya Dans Günü Aliağa'da kutlandı

Dünya Dans Günü Aliağa'da kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya Dans Günü Aliağa'da kutlandı

Her yıl 29 Nisan'da kutlanan ‘Dünya Dans Günü’ dünyanın birçok şehrinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de coşku dolu bir etkinlikle kutlandı. İlk defa 1982 Yılında International Dance Councill (CID-UNESCO) tarafından ilan edilen “29 Nisan Dünya Dans Günü” münasebetiyle Aliağa Belediyesi Sanat Evi ( ASEV) Latin Dansları Topluluğu tarafından dans gösterisi düzenlendi.

Aliağa’da ilk kez yapılan ‘Dünya Dans Günü’ kutlama etkinliğine çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı. Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte; Latin danslarından örnekler sunan dansçılar, büyük beğeni topladı. ASEV’de eğitim gören Aliağalı genç dansçıların  ‘Kanlı Düğün’ oyunundan esinlenerek sahnelediği gösteride, yaşanan aşk dramı dans ile anlatılırken dansçılar performanslarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Tango, Salsa, Lirik ve Rumba gibi eşli danslardan oluşan koreografileriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Latin Dansları Topluluğu; gösterinin sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

BEŞÇINAR: YAŞANMIŞ BİR AŞKI TANGO İLE ANLATMAYA ÇALIŞTIK.

Aliağa’da Latin danslarına ilginin her geçen gün daha da fazlalaştığını ve bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirten Aliağa Belediyesi Sanat Evi Latin Dansları Eğitmeni Berkan Beşçınar, “Dünya Dans Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu gösteride; yaşanmış bir aşkı tango ile anlatmaya çalıştık. Ana konusu tango olan ama yanında salsa, rumba ve lirik danstan oluşan dans gösterilerini seyircilerimize sergiledik” dedi.

Etkinliğe gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Beşçınar, tüm katılımcılara teşekkür ederken,  muhteşem bir gösteriye imza atan öğrencilerini de;  1 saat boyunca sergiledikleri başarılı performanslarından dolayı kutladığını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 'Zordur otizmle yaşamak'
Sonraki Haber İzmir'de kent turları başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?