ANA SAYFA > GÜNDEM > Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluştu

Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 24.sünü düzenlediği ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Festivali’, bugün yapılan etkinliklerle başladı.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova ve Türkiye’den 160 çocuğun davetli olarak yer aldığı bu yılki Festival, Karşıyaka Belediyesi önünden başlayan ‘Milli Egemenlik Yürüyüşü’ ile başladı. Konuk ülkelerden gelen çocuklarla birlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, KKTC Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Belediye binasından başlayan yürüyüş, Karşıyaka İskelesi’nde kurulan platformda sona ererken, burada kısa bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka Çocuk Festivali, yurtsever Karşıyaka’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna, Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde düzenlediği geleneksel bir buluşmadır. Önsözü barıştır, kardeşliktir. Çocuklarımızın kişiliğinde geleceğe dair umuttur. Halkımızın topyekün verdiği savaştan sonra kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığımızı, bizi biz yapan değerleri anımsamaktır. Cumhuriyet değerlerinden, laiklikten asla vazgeçmeyeceğimizi hala anlayamanlara bir daha ve bir daha anlatmaktır 23 Nisan. Bize bugünleri armağan eden atalarımızı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu onurlu mirası bırakanları sevgi ve saygıyla anmak, sevgimizi ve vefamızı göstermektir. Bugün, kendimizi birer Mustafa Kemal Atatürk gibi hissetmektir” dedi.

Başkanın konuşmasının ardından sırayla platforma gelen konuk ülkelerden çocuklar, ülkelerinin otantik kıyafetleriyle yine ülkelerine özgü dansları sergilediler. Çocukların danslarıyla platformda güzel görüntüler yaşanırken, gösterileri izleyen binlerce vatandaş da eğlenceli vakit geçirdi. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Festivali kapsamında Karşıyaka’ya gelen misafir çocuklar, 23 Nisan gününe kadar kentin farklı noktalarında gösteriler düzenleyerek 23 Nisan coşkusunu tüm kente yayacak.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZSU 2050’ye hazırlanıyor
Sonraki Haber Karşıyaka genel kurul kararı aldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?