ANA SAYFA > GÜNDEM > Dünya çocukları Karşıyaka'da buluşacak

Dünya çocukları Karşıyaka'da buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya çocukları Karşıyaka'da buluşacak

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, bu yıl 24’üncü kez dünya çocuklarını ağırlayacak. 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak şenliğe 7 yabancı ülkeden ve ‘konuk şehir’ Trabzon’dan 160 çocuk katılacak. Dünya çocuklarının barış, dostluk ve sevgide buluşacağı şenlik boyunca Karşıyaka’nın farklı noktalarında onlarca gösteri sunulacak.

TRT’den sonra en uzun soluklu ‘Çocuk Şenliği’ olma özelliğine sahip ‘Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’nin bu yılki yabancı misafirleri 18 Nisan’da İzmir’e gelecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC ve Kosova’dan; Türkiye’den ‘konuk şehir’ Trabzon’dan toplam 160 çocuğun konuk olacağı şenlik kapsamında, farklı mahallelerde onlarca gösteri yapılacak.

RENKLİ GÖSTERİLER
Şenlik kapsamında tüm grupların yöresel kıyafetleriyle katılacağı kortej yürüyüşü, 19 Nisan Salı 17.30’da Karşıyaka Çarşı’da gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de İskele önünde açılış töreni ve çeşitli gösteriler yapılacak, ardından da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açılış resepsiyonu düzenlenecek. Ertesi gün Çarşı’da ve Mavi Bahçe’de alan gösterileri yapılacak. 21 Nisan Perşembe günü Smyrna Antik Kenti, Agora ve Yamanlar Piknik Alanı’nda eğlence dolu geziler düzenlenecek. 22 Nisan Cuma günü ise önce 12.30’da Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Çocuk Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak, 14.00 itibariyle de Bostanlı Balıkçı Parkı ve Karşıyaka İskele’de alan gösterileri gerçekleştirilecek.

FİNAL GÖSTERİLERİ 23 NİSAN’DA

23 Nisan Cumartesi günü ise şenlik coşkusu tavan yapacak. 8.30’da yabancı çocuklar ve yerli misafirler, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret edecek. Saat 15.00’ten itibaren ise Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu’nda, Final Gösterileri sergilenecek. Yabancı grupların yanı sıra Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu ve Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle izleyenlere görsel şölen yaşatacak. 23 Nisan akşamı da kapanış resepsiyonu gerçekleştirilecek ve misafir çocuklar 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.

DÜNYA KENTİ KARŞIYAKA

23 Nisan coşkusunu Karşıyaka'nın her köşesine yayacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bu sene yurt dışından gelen çocuklarla birlikte, ülkemizin evlatlarını da kentimizde ağırlayacağız. Bütün kültürleri harmanlayarak, dünya kenti Karşıyaka'ya yakışır bir 23 Nisan kutlaması yapacağız. Herkesi bu coşkuya ortak olmaya bekliyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Oğuzhan Arslan'ı kaybettik
Sonraki Haber İzmir’de doğumlar azaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?