ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşacak

Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşacak

Karşıyaka Belediyesi ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlikler için geri sayım başladı...

Karşıyaka Belediyesi ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, bu yıl 23. kez dünya çocuklarını ağırlayacak. 19- 24 Nisan tarihleri arasında yapılacak şenliğe 10 yabancı ülkeden ve Türkiye’nin farklı illerinden 163 çocuk katılacak. Dünya çocuklarının barış, dostluk ve sevgide buluşacağı şenlik boyunca Karşıyaka’nın farklı noktalarında onlarca gösteri sunulacak.
TRT’den sonra en uzun soluklu "Çocuk Şenliği" olma özelliğine sahip "Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği"nin bu yılki yabancı misafirleri 19 Nisan’da İzmir’e gelecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Rusya’dan 113; Türkiye’nin farkı illerinden 50 çocuğun konuk olacağı şenliğe Karşıyaka’daki okullar da katılacak.
Şenlik kapsamında tüm grupların yöresel kıyafetleriyle katılacağı kortej yürüyüşü, 20 Nisan Pazartesi günü saat 17.30’da Karşıyaka Çarşı’da gerçekleştirilecek. Saat 18.00’de İskele önünde açılış töreni ve çeşitli gösteriler yapılacak, ardından da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açılış resepsiyonu düzenlenecek. Ertesi gün konuk çocuklara Bilim Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi, Latife Hanım Köşkü Anıevi ile Haberleşme Müzesi gezdirilecek. Öğle saatlerinde de yabancı gruplar Çarşı, Alaybey Metro üstü, KSK 100. Yıl Parkı ve Bostanlı Balıkçı Parkı’nda renkli gösteriler sunacak. Akşam ise Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ‘Balkan Festivali’ne imza atılacak. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde de ‘Tembel Karınca Çiçi’ oyununun gösterimi yapılacak.

22 Nisan’da konuk çocuklar, gezi, piknik ve eğlence dolu bir gün geçirecek.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlenecek etkinliklerle de heyecan ve coşku zirveye çıkacak. Resmi tören, saat 10.00’da Özgiller Dalan İlkokulu’nda yapılacak ve okullarda bayram gösterileri gerçekleşecek. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak final gösterileri de saat 14.30’da başlayacak. Yabancı grupların yanı sıra Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu ve Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle izleyenlere görsel şölen yaşatacak. 23 Nisan akşamı da kapanış resepsiyonu gerçekleştirilecek ve misafir çocuklar  24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.
23 Nisan coşkusunu Karşıyaka'nın her köşesine yayacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Bu sene yurt dışından gelen çocuklarla birlikte, ülkemizin en güzel bölgelerinden evlatlarımızı da kentimizde ağırlayacağız. Bütün kültürleri harmanlayarak, dünya kenti Karşıyaka'ya yakışır bir 23 Nisan kutlaması yapacağız. Herkesi bu coşkuya ortak olmaya bekliyorum" dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Doğuş sınavında...
Sonraki Haber 'Mülakatı geçmenin ilk adımı davranışlarla iyi intiba bırakmak'

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?