ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Dünya çocukları hayallerini resmedecek

Dünya çocukları hayallerini resmedecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dünya çocukları hayallerini resmedecek

Bu sene 35.’si düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın teması “Gelecek İçin Hayallerim” olarak belirlendi. 15 Nisan’a kadar çocukların, gelecekten beklentilerini hayal dünyalarıyla birleştirerek resimle anlatmaya davet eden yarışmaya bu yıl 4 yeni ülke daha eklendi. Türkiye’nın yanı sıra Kıbrıs, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman’dan çocuklar “Gelecek için Hayalleri”ni gönderecek.

Türkiye’nin öncü ve lider gıda markası Pınar’ın 35 yıldır düzenlediği geleneksel Pınar Çocuk Resim Yarışması başlıyor. Öğrencilere resim sanatını sevdiren ve yetenekli çocukların kendilerini geliştirmelerine imkan veren Pınar Resim Yarışması’nın bu yılki teması “Gelecek için Hayallerim” olarak belirlendi.

Türkiye’nin en uzun soluklu projelerinden biri olan Pınar Resim Yarışması’na 6-14 yaş arasındaki tüm çocuklar başvurabiliyor. Türkiye ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra Kıbrıs, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden çocukların başvurabildiği yarışmaya bu yıl, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Umman da eklendi.

Kurulduğu tarihten bu yana ürünleriyle olduğu kadar topluma katkı projeleriyle de çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine destek veren Pınar Resim Yarışması, Yılın İletişim Kampanyası - Medya İlişkileri kategorisinde Bronz Stevie Ödülü’nün de sahibi bir yarışma.

Başvuru için son gün 15 Nisan

Yarışmaya minikler, 25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm ölçülerinde resim kâğıdına, her türlü resim ve boya malzemesiyle (sulu boya, pastel boya, kuru boya, yağlı boya vb.) yapılmış resimleriyle katılabiliyor. Her okul ve öğrenci, istediği sayıda resimle 15 Nisan tarihine kadar yarışmaya başvurabiliyor. Resimlerin belirtilen tarihe kadar “Yaşar Birleşik Pazarlama Dağıtım Turizm ve Ticaret A.Ş. PK:34775- İstanbul” veya “Yaşar Birleşik Pazarlama Dağıtım Turizm ve Ticaret A.Ş.-Yukarı Dudullu Mahallesi Kürkçüler Cad. Kanuni Sokak No:4 Dudullu-İstanbul” adresine gönderilmesi gerekiyor.

Finalistler Sanat Haftası’nda buluşacak

Pınar Resim Yarışması’nda jüri değerlendirmesi sonucu Türkiye’nin her bölgesinden seçilecek üçer çocuk ile Kıbrıs’dan, Almanya’dan, Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Kuveyt’den, Suudi Arabistan’dan, Bahreyn’den ve Umman’dan seçilecek birer çocuk, 20-24 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Pınar Sanat Haftası’nda ünlü Ressam Prof. Ergin İnan ve ekibi yönetiminde İstanbul’da sanat eğitimi almaya hak kazanacak. Büyükada’da düzenlenecek Pınar Sanat Haftası boyunca, çocuklar sanatla dolu bir hafta geçirecek.

Ünlü ressam Prof. Ergin İnan tarafından verilecek resim eğitiminin yanı sıra, yarışmada dereceye giren 29 öğrenciye profesyonel resim malzemelerinden oluşan bir resim çantası ve Samsung tablet de hediye edilecek. Sanat Haftası sonunda, Ressam Prof. Ergin İnan tarafından Sanat Haftası performansına göre yapılacak değerlendirme sonucunda 3 öğrenciye Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla bir yıl süreyle burs verilecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Voleybol altyapısında milli gurur
Sonraki Haber Karşıyaka'da büyük aile dramı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?