ANA SAYFA > İZMİR > Dr.Rifat Mutlu: Bakkal amca konseptini yaşama geçireceğiz

Dr.Rifat Mutlu: Bakkal amca konseptini yaşama geçireceğiz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr.Rifat Mutlu: Bakkal amca konseptini yaşama geçireceğiz

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’ni ziyaret etti. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Mutlu’yu bünyesinde bulunan on esnaf odasının başkanı ve temsilcinin olduğu bir heyetle karşıladı. Ziyarette Mutlu, esnafların üretimini arttıracaklarını ve AVM’leri şehir merkezlerinin dışında konumlandıracaklarını ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, İzmir esnaflarının temsilcileriyle buluştu. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden Büyükşehir Adayı Mutlu, 12 kişilik bir heyetle karşılandı. Ziyarette, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(İESOB) bünyesinde olan İzmir İnşaat Sanatkarları Odası, İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası, İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Çiçekçiler Esnaf  Odası, İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası, İzmir Ayakkabı Deri Giyim ve Aksesuar Eşyası İmalatçıları, Satıcıları, Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Mermerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve  Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası da bulundu. 

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, sözlerine “Sizlerin çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz, başarı dileklerimizi iletiyoruz. Hem sizin için hem de ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz” diyerek sözlerine başladı. Zekeriya Mutlu, “2018’in ikinci yarısından itibaren ekonomide müthiş bir sıkıntı var. Bu maliyetlere uygun fiyatları ayarlayamıyoruz çünkü satış yapamıyoruz. Türkiye’deki ekonomik sistemin uygulamasında bir takım aksaklıklar var. Biz, tüketen bir toplum haline geldik. Döviz alabildiğine yükseldi. Bugünkü sıkıntıların hepsi, üretimden vazgeçmemizden dolayı oluyor. Biraz daha esnaf penceresinden bakılmalı, daha kucaklayan bir tavır alınmalı. Siyasi atmosferi beğenmiyoruz, çok gergin geçtiğini düşünüyoruz. Özellikle siyasi parti liderlerinden toplumda bir yumuşama yaratmalarını bekliyoruz. Umarım bu seçimden sonra kızgınlık, gerginlik ortadan kalkar” dedi. 

Dr. Rifat Mutlu ise ekonomide üretimi esas alacaklarını belirterek,”Üretim olmadığı zaman esnafın çalışmasına yansıması olmuyor. O nedenle bizim ana sloganlarımızdan birisi rant değil, üretim ekonomisi. Üretimden yana olan her şeyi sonuna kadar destekliyoruz. Üretime karşı olan her şeyin de sonuna kadar karşısındayız. Esnafımızın içinde bulunduğu durumu maalesef çok yakından biliyoruz, gözlüyoruz. Esnaf, ülkemizin olmazsa olmazı, toplumumuzun çimentosu. Biz çarşılarımızın şenlenmesini istiyoruz ama bunun için üreticinin rahatlatılması gerekiyor” dedi. 

Mutlu, sözlerine AVM’lerden bahsederek devam etti. “Gaziemir’de Optimum AVM’nin yanına şimdi bir tane daha AVM yapılıyor. Bir tane varken, yanına bir tane daha yapılması olacak şey değil. Biz, AVM’leri şehir merkezlerinden uzakta yapılmasını sağlayacağız ve süresiz çalışan sistemlerini değiştireceğiz. Buralardan rant sahipleri yararlanıyor, ne İzmirli ne de esnaf oradan para kazanıyor. Bir 

AVM’de 60 bin Türk menşeili ürünsatılıyor, bununla esnaf baş edemez. Bunun için AVM’lerin kontrol altına alınması gerekiyor. AVM’de çalışanların üzerinde ayrıca çok ciddi bir emek sömürüsü var. Biz, bakkal amca konseptini yaşama geçireceğiz. Bu kadar vahşi bir yapılanmayla İzmir’i ezdirmeyeceğiz” diyen Mutlu, AVM’lerin şehir merkezine uzak yerlerde yapılması gerektiğini vurguladı. 

Yapılan sıcak ziyarette Rifat Mutlu, karikatürlü seçim bildirgesini hediye ederken, Zekeriya Mutlu ise çiçek takdim etti. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar’dan imar planı müjdesi
Sonraki Haber DP Adayı Ülük: Bu seçimin şimdiden galibi biziz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?