ANA SAYFA > SPOR > Dr. Bülent Zeren'in koleksiyonu KSK'ye emanet

Dr. Bülent Zeren'in koleksiyonu KSK'ye emanet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dr. Bülent Zeren'in koleksiyonu KSK'ye emanet

Dr. Bülent Zeren’in özveri ile bugüne kadar getirmiş olduğu, Karşıyaka semti ve Karşıyaka Spor Kulübü için değerli koleksiyon, KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı ve Dr. Bülent Zeren’in oğlu Can Zeren arasında yapılan protokol ile Karşıyaka Spor Kulübü'ne teslim edildi.

Dr. Bülent Zeren Koleksiyonu, yeni planlanan Karşıyaka Spor Kulübü Müzesi’nde yerini alacak.
Karşıyaka Spor Kulübü'nden "Bu koleksiyonun ortaya çıkmasını ve muazzam bir şekilde korunmasını sağlayan Dr. Bülent Zeren’i saygıyla ve minnetle anıyor; koleksiyonu kulübümüz bünyesine kazandıran Can Zeren'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." açıklaması yapılırken Dr.Bülent Zeren'in oğlu Can Zeren şu açıklamada bulundu:
"Değerli Karşıyakalılar,
Karşıyaka Spor Kulübü’ne yirmi beş yıl aralıksız ve gönüllü olarak, bilâbedel hekimlik hizmeti vermiş olan Dr. Bülent Zeren, kulüp tarihine de aynı cerrahî hassasiyetle yaklaşmıştır. Bu doğrultuda, kendisine gösterilen itimat ve kendisinin gösterdiği yüksek ihtimam sonucu meydana gelen kıymetli kulüp tarihi koleksiyonu güzide camiamızın malûmudur. Her hâlükârda, ilçemizin spor ve kulüp tarihinin saygın kurum kimliğiyle birlikte daha da kuvvetlenerek şanlı Karşıyaka Spor Kulübü uhdesinde muhafazası ve sergilenmesi ise elbette en uygun ve en doğal durumdur. Bu koleksiyon kramponların tıkırtısını, tenis raketinin gergin tellerini, parkeye sürten ayakkabının çığlığını, ıslak çimlerin tadını, uçan atletin kulvarda kaldırdığı tozu, yelkencinin rüzgârla çaldığı ıslığı, kürekçinin ritmini, güreşçinin titrettiği minderi, havuzdaki klor kokusunu, bisiklet zincirinin fısıltısını ve Büyük Karşıyakalıların döktüğü teri ve gözyaşını taşımaktadır. Bu anlayış ve bilinçle, söz konusu koleksiyona en üst düzeyde özeni göstererek uzun soluklu ve aylar süren bir çalışma sonucu her bir objeyi tek tek kodlayıp açıklamalarının yer aldığı envanterini çıkarttım ve kulübe teslim edilmek üzere uygun yöntemlerle muhafaza altına aldım. Bunu, edindiğim kültürün ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün şanlı tarihine ve şahsiyetlerine duyduğum derin saygının bir sonucu olarak yaptım. Karşıyaka Spor Kulübü bu saygın ve büyük şahsiyetlerin dışındaki şahısların ve menfaat-i şahsiyelerin üstündedir. Tarih yeni neslindir ve yeni nesil kendi tarihini bu devlerin omuzlarında yontacaktır. Bu bakış açısıyla, Karşıyaka Spor Kulübü, tarihine yakışan günlerine en kısa sürede kavuşacaktır. 10 Şubat 2022 tarihi itibariyle oluşturduğumuz protokolle, Dr. Bülent Zeren koleksiyon envanterinin Karşıyaka Spor Kulübü uhdesinde korunmak, sergilenmek ve Karşıyaka SK Futbol Stadyumu tamamlandığında bu yapıda oluşturulacak olan Karşıyaka Spor Kulübü Müzesi’nin nüvesini oluşturmak üzere Karşıyaka Spor Kulübü’ne, kulüp adına Sayın Başkan Turgay Büyükkarcı’ya teslim edilmiştir. Bu koleksiyon dışında, Dr. Bülent Zeren’e emaneten teslim edilmiş ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne ait olan dokuz adedi cam çerçeveli, sekiz adedi çerçevesiz toplam on yedi adet kulüp flaması teslim alındığı haliyle, eksiksiz ve tam olarak Karşıyaka Spor Kulübü’ne iade edilmiştir. Tüm bu süreçte gösterdikleri destek için Sayın Başkan Turgay Büyükkarcı’ya bir kez daha en derin saygılarımı sunuyorum."

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Bu fuar bir uyanış ve farkındalık yaratacak
Sonraki Haber Mavişehir Koleji Bursa TED’i yendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?