ANA SAYFA > EĞİTİM > Down Sendromlu Deniz Ayçe mezun olduğu İzmir Üniversitesi’ne konuşmacı olarak davet edildi

Down Sendromlu Deniz Ayçe mezun olduğu İzmir Üniversitesi’ne konuşmacı olarak davet edildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Down Sendromlu Deniz Ayçe mezun olduğu İzmir Üniversitesi’ne  konuşmacı olarak davet edildi

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan ve kısa zaman önce Down Sendromlu çocuğu olan 7 anne ile birlikte İzmir Down Sendromu Derneği’ni kuran Deniz Ayçe Karagöz, Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Tek Farkımız +1 Fazlamız” başlıklı seminer ile mezun olduğu okuluna konuşmacı olarak davet edildi.

İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri Ümit Üner, Zühre Nalbantçılar, Seher Uyan, Gözde Yılmaz, Nimet Erdem ve Tuğçe Kahvecioğlu, Sosyal Proje dersi kapsamında toplumda Down Sendromu farkındalığını artırmak amacıyla “Tek Farkımız +1 Fazlamız” başlıklı bir seminer düzenledi. Down Sendromu Derneği Proje Sorumlusu Selver Yolsever’in Down Sendromlu bireylerin sosyal hayata katılmasına olanak sağlayan İş Koçluğu ve Bidown Akademi çalışmaları hakkında bilgi verdiği Engelli Öğrenci Biriminin desteği ile düzenlenen seminerde İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu Deniz Ayçe Karagöz de konuşmacı olarak yer aldı.

Deniz Ayçe umut oldu

Kısa zaman önce Down Sendromlu çocuğu olan 7 anne ile birlikte İzmir Down Sendromu Derneği’ni kuran Deniz Ayçe Karagöz, konuşması ile Down Sendromlu bireyler ve aileleri için umut oldu. “Okulum sayesinde İngilizce ve Almanca öğrendim, şimdi bu dilleri geliştirmeye çalışıyorum. Ayrıca Açıköğretim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümünde eğitimime devam ediyorum” diyen Deniz Ayçe, kurdukları dernek ile amaçlarının toplumda farkındalık yaratmak ve Down Sendromlu bireylere istihdam olanağı sağlamak olduğunu dile getirdi. İlk olarak bir Down Cafe hayata geçirmek istediklerini söyleyen Deniz Ayçe, ayrıca kişisel gelişim kursları ve yaz kampları da düzenlemeyi düşündüklerini ekledi. Deniz Ayçe, “Bugün bir turizmci olmama olanak sağlayan hocalarım ve aileme sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diyerek sözlerine son verdi.

İş Koçluğu ve Bidown Akademi ile okuma yazma öğrenebilecek, becerileri doğrultusunda iş dünyasına katılabilecek Down Sendromlu bireylere yardımcı olmaya çalıştıkları söyleyen Down Sendromu Derneği Proje Sorumlusu Selver Yolsever ise sektörünün önde gelen şirketlerinde çalışan Down Sendromlu dernek üyelerinin fotoğraflarını paylaştı. Sunumu sonunda Yolsever’e teşekkür plaketini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, Deniz Ayçe’ye ise proje danışmanı Öğr. Gör. İlknur Çalışkan takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'liler şikayet etti Atila Sertel'in adaylığı iptal edildi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Aslan'ı avladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?