ANA SAYFA > GÜNDEM > Dolandırıldığını öne süren esnaf cinnet getirdi, dükkanını yakmaya çalıştı

Dolandırıldığını öne süren esnaf cinnet getirdi, dükkanını yakmaya çalıştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dolandırıldığını öne süren esnaf cinnet getirdi, dükkanını yakmaya çalıştı

Karşıyaka'da 1735 sokakta ev yemekleri dükkanı işleten bir esnaf, dükkanı devralırken dolandırıldığı iddiasıyla kendini dükkanına kilitledi. Dükkanın camlarını gazetelerle çeviren ve parası getirilmezse içerideki tüpleri yakarak dükkanı patlatacağını söyleyen F.S., emniyet güçlerinin uzun ikna çabalarının ardından ikna edilerek dükkandan çıkartıldı.

Olay Karşıyaka 1735 Sokak'ta gerçekleşti. Daha önce Erzurum'da eczacılık yaptığı, iflas ettikten sonra İzmir'e gelerek yeni bir hayata başlamaya çalıştığı öğrenilen esnaf F.S., devralarak işletmeye başladığı ev yemekleri dükkanının devri sırasında dolandırıldığını öne sürerek kendini dükkana kilitledi.

İşlettiği dükkanı henüz iki ay önce devralan F.S., önceki işletmecilerin mal sahibiyle bir yıllık kontratı bulunduğundan habersizdi. Dükkanın mirasçıları arasındaki dava sebebiyle bir daha kiraya verilmesi mümkün olmayan dükkanın mal sahibi, kontrat süresi dolunca F.S.'den dükkanı boşaltmasını istedi. Yeni devraldığı dükkanı boşaltmak istemeyen F.S., suçu dükkanı kendisine devreden eski işletmecilerde bularak dolandırıldığını öne sürdü. Dükkanın devri sırasında verdiği 30 bin liraya yakın parayı geri almak için kendisini dükkana kilitleyen F.S., dükkanın camlarını gazete kağıtlarıyla kapladı ve camlara derdini anlatan notlar da astı.

Dükkandaki tüm tüpleri dükkanın çeşitli yerlerine yayan, minderleri dükkanın ortasında toplayarak üzerlerine kolonya döken F.S., dükkanı kendisine devreden şahıslar gelip parasını geri vermezse dükkanı yakacağını ve tüm binayı havaya uçuracağını söyledi. Olay yerine intikal eden polisler, hemen çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak dükkanın üzerindeki binayı boşalttı ve F.S.'yi ikna çabalarına başladı.

Dükkanın camlarına, ''Sahtekar dolandırıcı Selim-Demet Y. insan yüzüne bakacak yüz bırakmayacağım sizde'', ''İki çocuğunuz var, kimsenin yüzüne bakamaz hale gelipte sizin yüzünüze tükürürler inşallah'', ''Bugün benim 30bin TL gelecek, sende ömrün boyunca sahtekar dolandırıcı olarak adlandırılacaksın'' yazılı notlar asan F.S. emniyet yetkilelerinin ve eşinin uzun süren ikna çabalarına rağmen dükkanı kendisine devreden kişilerin olay yerine gelerek parasını vermesi konusunda direndi. Bir yandan dükkanın eski sahiplerine ulaşmaya çalışan, diğer yandan F.S.'yi ikna etmeye çalışan emniyet yetkilileri, uzun süren çabaların ardından F.S.'yi ikna ederek dükkandan çıkartmayı başardılar. F.S. eylemini sonlandırdıktan sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Çocuğumun servis parasını bile ödeyemedim

Eşi kendini dükkana kilitlediği sıradığı gazetemize konuşan F.S.'nin eşi Derya S. "Bize bu dükkanı bile bile bu şekilde devrettiler. Biz zaten Erzurum'da iflas edip yeni bir hayat kurmak için buraya geldik. Borç harç para bulup bu dükkanı devraldık. Biz helal para kazanmaya çalıştıkça bize darbe vurdular. Ben öyle bir hale düştüm ki, kiramı, çocuğumun servis parasını bile ödeyemedim. Servis parası 135 lira, onu bile veremedim. Bu devirde 135 lira para mı? Ama bizi bu hale getirdiler. Eşim de bunalıma girerek bu hareketi yaptı. Benim eşim hacıdır, çok sakin adamdır. Onu bile bu hale getirdiler" diyerek isyan etti.

Salahattin Oytun İdel-Karşıyaka Haber / ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca: ''Çarşamba akşamı herşey kendi elimizde''
Sonraki Haber Kentkart'tan açıklama: Sorunlarda ''Kentkart'' markasının ilgisi yoktur

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?