ANA SAYFA > EĞİTİM > Doğru tercihin adresi İzmir Üniversitesi

Doğru tercihin adresi İzmir Üniversitesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğru tercihin adresi İzmir Üniversitesi

6-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri için İzmir Üniversitesi Tercih Danışmanlığı Merkezi aday öğrencilere hizmet vermeye başladı.

ÖSYM tarafından yapılan 2015 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile yaklaşık bir milyon öğrenci ve ailelerinin heyecanlı bekleyişinde bir aşama daha geçildi. Adayların doğru tercih yapmalarında destek olunması amacı ile kurulan İzmir Üniversitesi Tercih Danışmanlığı Merkezi, rehber öğretmenler ve akademisyenleri ile hizmet vermeye başladı. 6-14 Temmuz tarihleri arasında hafta sonu da aday öğrenci ve ailelerinin puanlar, bölümler ve tercihler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilecekleri merkez 08.00-17.30 saatleri arasında açık olacak. Adaylar ayrıca 0 232 246 49 49 numaralı telefon ve bilgi@izmir.edu.tr mail adresi aracılığı ile de danışmanlık hizmetinden yardım alabilecek.

7 Fakülte, 3 yüksekokul, 3 enstitüsünde 20’den fazla bölümde ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi veren İzmir Üniversitesi’nin tüm bölüm ve programları konusunda detaylı bilgi alınabilecek Tercih Danışmanlığı Merkezi’ne tüm üniversite adaylarını davet eden İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, adaylar için önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu. Üniversite ve bölüm tercihinin kişinin mesleki yaşamı adına en önemli seçimlerden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Erciyeş, “Adaylarımızın öncelikli tercihi, sahip olmak istedikleri mesleğin doğru tespiti olmalı. İstemediğiniz bir meslek ile ilgili eğitimden başarı ile mezun olmanız mümkün değil. O nedenle puanınızın yeterli olması bir üniversite ya da bölümü tercih etmenizde etkili olmasın. Siz, yeteneklerinize uygun, başarılı olacağınız, sevdiğiniz, ihtiyaç duyulan konularda topluma destek olacağınız meslek için tercih yapın” dedi. Tercih yapmadan önce gerek ziyaret ederek, gerek internet sitesi aracılığı ile üniversiteler hakkında detaylı bilgi edinilmesini öneren Rektör Erciyeş, “Üniversitenin fiziksel şartları nasıl, akademisyen kadrosu kimlerden oluşmakta ve yan dal, çift ana dal yapma imkânı var mıdır gibi soruların cevapları net bir şekilde öğrenilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Bu avantajlardan siz de yararlanın

İzmir Üniversitesi’nin öğrencilere sunduğu eğitim ve olanaklara değinen Rektör Erciyeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir Üniversitesi, seçkin akademik kadrosu, günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen alt yapısı, akademik ve sosyal olanakları zemininde öğrencilerini, mesleklerini dünyanın her ülkesinde yapabilecekleri yeterlilikte yetiştiriyor. Öğrencilerine dünya vatandaşı kültürü ve dil becerisi kazandıran, öğrenmeyi öğreten akademik eğitimini sanatsal, sosyal ve sportif aktiviteler ile zenginleştiren İzmir Üniversitesi, İzmir’in merkezinde yer almanın tüm avantajlarına da sahip. Uygun ücretleri ile liseden mezun olma başarısını gösteren tüm öğrencilere üniversite eğitimi olanağı sunan İzmir Üniversitesi, hayallerini gerçekleştirmek isteyen üniversite adaylarını bekliyor.”

İzmir kazansın!

İzmir’de eğitim veren 4 devlet ve 5 vakıf üniversitesi olduğunu hatırlatan Rektör Erciyeş, “Türkiye’nin üniversite eğitimi almak için en elverişli atmosferinde yaşıyoruz. Gerek devlet, gerekse de vakıf üniversitelerimiz ile dünya standartlarında bir üniversiteler kentiyiz. Bu nedenle gençlerimizin tercihlerini İzmir’den yana kullanıp değerli yeteneklerini gelecekte de İzmir için kullanmalarını arzuluyoruz” temennisinde bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 14 kilogram patlayıcı ele geçirildi
Sonraki Haber Deniz Baykal Kültür Merkezi açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?