ANA SAYFA > SAĞLIK > Doğal olan normal doğum...

Doğal olan normal doğum...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğal olan normal doğum...

Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Okumuş, normal doğum kurslarına büyük ilgi olduğunu belirterek, bir anne adayı için fizyolojik ve doğal olanın normal doğum olduğunu söyledi.

Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ŞÜSEM) Doğum Öncesi Hazırlık Eğitici Eğitimi Kurusunun 9’uncusunu düzenledi. Yoğun talep gören kursa; İzmir ve çevre illerde görev yapan çok sayıda hemşire, ebe ve üniversitelerin bu bölümlerinde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hülya Okumuş ile Yrd. Doç. Dr. Keziban Yenal’ın koordinatörlüğünü yaptığı kurs, anne adaylarını doğuma hazırlayacak olan ebe ve hemşirelere yönelik olarak düzenleniyor.

Kurs koordinatörü Prof. Dr. Hülya Okumuş, anne adaylarını bilgilendirmenin önemine değinerek, “Bu eğitimleri 2 yıldır ŞÜSEM ile birlikte Şifa Üniversitesi çatısı altında organize ediyoruz. Konuya ilgi duyan kişi ve kurumlara destek vermekten, onların gebe okulları açmasından çok mutluyuz. Bu konuda eğitim almak, normal doğuma fiziksel ve ruhsal olarak hazırlanmak her anne baba adayının, özellikle de kadınlarımızın hakkıdır. Zaten doğal olan da normal doğumdur. Bu konuda anne adaylarımız da giderek daha bilinçli hale geliyor” diye konuştu.

KURSA İLGİ BÜYÜK

Doğum Öncesi Hazırlık Eğitici Eğitimi Kurusu hakkında bilgi veren ŞÜSEM Müdürü Ömer Özkaya ise “Kursumuza yoğun ilgi var. Şu anda 9. kursumuzu yapıyoruz, bir sonrakine de hazırlık yapıyoruz. Gelen talebe baktığımızda bu alanda eğitime ihtiyaç var. Türkiye’nin sağlık üniversitesi olarak, bizler de bu ihtiyacı karşılamayı bir görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversiteli hukukçulardan Ankara çıkarması
Sonraki Haber Serkan Ergüven:''Asıl şimdi destek zamanı''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?