ANA SAYFA > SAĞLIK > Diyabet, yaşam kalitesini de düşürüyor

Diyabet, yaşam kalitesini de düşürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Diyabet, yaşam kalitesini de düşürüyor

Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, diyabetin birçok hastalığa neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu söyledi.

Medical Park İzmir Hastanesi, 14-21 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Diyabet Haftası kapsamında bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz şeker ölçümü gerçekleştirildi. Ardından Diyabet ile mücadeleyi simgeleyen mavi balonlar halka oluşturularak gökyüzüne bırakıldı. Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, Diyabet mücadele edilmesi gereken ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu belirtti. Ecemiş, "Son 15 yıl içinde Türkiye'deki diyabet hastası sayısının yaklaşık 3 katına çıkması bu konuda daha dikkatli olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir. Biz bu farkındalığı arttırarak ve zamanında önlem alarak hastalığı olabildiğince azaltmak istiyoruz. Halkımızın bilinçlendirilmesi amacıyla yıl boyunca bu tür faaliyetler düzenliyoruz" dedi. Ayrıca Diyabet Sorumlu Hemşiresi Sevgili Nas Çağlayansudur, "Diyabet kan şekerinin hücre dışında ve kanda yükselmesiyle ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalık kendisini çok su içme, sık idrara çıkma, çok yeme, kilo kaybı, görme bulanıklığı şeklinde gösterir. Bu belirtiler yaşandığı takdirde kan şekeri ölçümü doğru bir başlangıç olacaktır. Hasta ve hasta yakınları dışında herkesin diyabet konusunda bilgili olması gerekiyor" diye konuştu.

Diyabet Polikliniği hemşireleri, Diyabet Haftası nedeniyle açtıkları stantta hasta ve hasta yakınlarına yönelik kan şekeri ölçümü testi de yaptı. Yapılan taramalarda, Diyabetik olduğu görülen kişiler ilgili uzman hekimlere yönlendirildi. Ayrıca gün nedeniyle vatandaşlara yeşil elma ikram edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme Otoyol Gişeleri hakkında soru önergesi
Sonraki Haber CHP İzmir Millietvekili Ali Yiğit:''Öğrencilerin suçu ne?''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?