ANA SAYFA > SPOR > Divan Toplantısı’na Güçsav’ın eleştirileri damga vurdu

Divan Toplantısı’na Güçsav’ın eleştirileri damga vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Divan Toplantısı’na Güçsav’ın eleştirileri damga vurdu

Karşıyaka Spor Kulübü Divan Kurulu Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Karşıyaka Nikah Sarayı'ndaki toplantıya, günler öncesinden çağrı yapılmasına rağmen katılımın az olması gözden kaçmadı.
Toplantı'nın ilk konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral. "Kulübümüzün içinden geçtiği süreçleri hepiniz biliyorsunuz. Çok zor günler yaşadık. Mutlu kardeşimiz bizim de ısrarlarımızla bu dönemde bile görev almaktan çekinmedi, kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Yönetimle seçildikleri günden itibaren yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Büyükoral, “Seçildikleri günden beri Mutlu Altuğ ile sık sık görüşüyor, kulüp hakkında bilgi alıyoruz. Yönetim olarak pek çok konuda iyi yönde ilerliyorlar fakat yalnız kalmaktan da biraz şikayetçiler. Verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar. Bizim de Divan üyeleri olarak onlara yardımcı olmamız lazım” diyerek, birliktelik mesajları verdi.

Yönetim cebinden 2 milyon harcadı

Büyükoral'ın ardından söz alan Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Zeki Osma ise bütçeye ilişkin rakamları paylaştı. Yeni yönetimin görev süresinde 3 milyon 435 bin lira gelir elde edildiğini söyleyen Osma, giderlerin ise 5 milyon 508 bin lira olduğunu ve aradaki 2 milyon 73 bin liralık farkın yönetim tarafından karşılandığını belirtti.

Mutlu Altuğ: “Bu gemi böyle yürümez”

Halil Zeki Osma’nın ardından söz alan Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ ise, geçmiş dönemdelerde yapılan hataların sürekli önlerine engel olarak çıktığını fakat buna rağmen yönetim olarak mücadele etmekten vazgeçmediklerini söyledi. Kulübün göreve geldikleri durumdan daha iyi bir durumda olduğunu fakat bu yükü hiçbir yönetimin tek başına omuzlayamayacağını belirten Altuğ, “Biz yalnızız. Bu gemi böyle yürümez. Kongreden önce hep beraberdik. Divan Başkanımız da, kulübün önde gelen isimleri de ‘Hadi hep beraber yürüyelim, bu işi başarırsın’ derken, biz tek başımıza bu takımı buraya kadar getirdik. Ama bu dakikadan sonra bu kulübe destek olunmazsa bu geminin yürümesi çok zordur” dedi.

“Bir ay tutulup gönderilen hocaya verilen parayla...”

Ortaya çıkan sportif başarının sevindirici olduğunu fakat önemli olanın başarıyı sürdürmek olduğunu belirten Altuğ, “Bizim düşündüğümüzden daha ağır bir yük çıktı fakat biz bu yükü göğüsledik. Bu gemi böyle yürümez dedim diye gözünüz de korkmasın. Şu an bütün şubelerimizin sezon sonuna kadar tüm masrafları için gereken para 2 milyon 800 bin lira. Bu ne demek biliyor musunuz? Geçen sene 1 ay tutulup gönderilen hocaya verilen para demek. Biz bu işe geçen sene ve bu senenin bütçelerini karşılaştırarak başladık. Bu seneki takımların tümü geçen senenin bütçesinin %30’una kurulmuş. Yani %70 tasarruf sağlanmış. Ve tüm şubelerimizle sezon sonuna kadar başarının sürmesi için gereken para 2.8 milyon lira. Biz göreve gelmeden 1 buçuk milyon lira bir kaynak sağlarız demiştik ve bunun daha fazlasını 2 ayda sağladık. Kaynak bulmak için çalışmaya da devam edeceğiz ama ben camiada bir birliktelik göremiyorum. Sadece maddiyat değil maneviyat da önemli. Maddi ve manevi herkesi yanımızda görmek istiyoruz” diyerek, kongre öncesi verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Ekrem Güçsav: “Duayenler nerede?”

Başkan Altuğ’un ardından konuşan Divan üyesi Ekrem Güçsav ise, sert eleştirileriyle toplantıya damga vurdu. “Salonda misafirlerin dışında 30 divan üyesi ya var ya yokuz” diyen Güçsav, “Hasan Denizkurdu kongreden önce 1.2 milyon lira toplayacağını söyledi, bugün nerede? Heykeli dikilen Özer Kırca vardı o da yok. Parkı olan Mehmet Ali Kasalı da yok. Ama bu arkadaşlar 30 sene Karşıyaka’nın genç idarecilerini doğradılar. Bunun dışında burada yalnızca 3 tane eski başkan var. Seyhan, Cihan Bey ve Coşkun Abi. Diğerleri yok” diyerek camianın ileri gelen pek çok ismine sert sözlerle yüklendi.

2 sene önce A2 takımda oynayan futbolcuların bugün başarılı olduğunu belirten Gürsav, “Batman Petrollere, Çine Sporlara kiralanan çocuklar bugün Karşıyaka’yı kurtardı. Elimizde bu çocuklar olmasaydı nasıl sahaya çıkacaktık? Bu çocuklar 2-3 maç kazansın, 20 tane menajer de peşlerine düşecek. Bir de oradan darbe yiyeceğiz. O Karşıyakalı çocuklara inanmayanlar, o menajerlere inananlar bu kulübün vebalini çekecekler” dedi.
Stat sorunu çözülmeden başarılı grafiğin sürmesinin de mümkün olmadığını belirten Gürsav, “Mutlu kardeşim sondan 4. olalım seni omuzlara alacağım. Herkes sanıyor ki sonuna kadar kulüp böyle gidecek. Şimdi Ankaragücü’nün cezası bitti. Kaç bin kişiye oynuyorlar biliyor musunuz? Ortalaması 20 bin. Senin sahan yok. Kış başladığı zaman Atatürk Stadı’nda antrenör sahanın içine sesini duyuramıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2 Milletvekili Karşıyaka antrenmanında...
Sonraki Haber Hamilelik kilosundan kurtulmak için hata yapmayın

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?