ANA SAYFA > GÜNDEM > DİSK'ten Başkan Cemil Tugay'a sert tepki

DİSK'ten Başkan Cemil Tugay'a sert tepki

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DİSK'ten Başkan Cemil Tugay'a sert tepki

Disk/Genel-İŞ Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin hakkında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın savcılığa suç duyurusunda bulunmasının üzerine DİSK Ege Bölge Temsilciliği basın açıklaması düzenledi.

basın açıklaması düzenleyen DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Başkan Tugay'a sert eleştirilerde bulundu.Basın açıklamasını Disk/Genel-İŞ Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin okurken, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuşma yaptı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Seçim meydanlarında demokrasiden bahsedenler aslında demokrasiyi kendi içine sindiremeyenlerdir. Kendilerine karşı yapılan herhangi bir eylemi suç sayanlar, çıkıp televizyonlarda İstanbul Sözleşmesi’nden bahsetmeyecek ya da işçi direnişlerinde polisin veya kolluk kuvvetlerinin müdahalesine ‘bu faşizan bir saldırı’ demeyecekler. Önce kendileri demokrat olacaklar ondan sonra demokrasi havariliği yapacaklar. DİSK üyeleri ve temsilcileri olarak bu yapılan suç duyurusunu kendilerine kara bir leke olarak ilan ediyoruz. İşçilerin en demokratik haklarını içine sindiremeyenler demokrasiden bahsederken çok iyi düşünmelidir.çÖrgütlü mücadelemize yan yana, omuz omuza ter türlü karanlığa, şiddete, mobbinge, baskıya karşı birlikteyiz” dedi.

Açıklamada, Karşıyaka Belediyesinde Kent A.Ş ve Personel A.Ş iştirak şirketleriyle geçen yıl Haziran ve Temmuz aylarında yapılmış olan Toplu İş Sözleşmeleri'nden sonra meydana gelen, Toplu İş Sözleşmesi alacaklarının bir yıl geçmesine rağmen ödenmediği belirtildi. Öte yandan "Kent A.Ş’ de ki üyelerimizin 2021 yılından kalan ve halen alamadıkları ikramiyeleri bulunmaktadır. Geriye dönük alacaklarımızın  ödenmemesine bir de maaşların 2-3-5 hatta 8 taksitle ödenmesi ya da geç ödenmesi üyelerimizi çıkmaza sokmuştur" denildi. 

Sendikaların amaçları hatırlatılarak, "Buna istinaden DİSK/Genel-İş 8 nolu şube Yönetim Kurulu olarak, bir çok kez basın açıklaması ile eylem ve etkinlik kararları almış bulunmaktayız. Yaptığımız eylemlerden bir tanesi 21 Şubat’ da yapılan iş bırakma eylemidir.  Örnekköy Şantiyesinde üyelerimizin üretimden gelen gücünü kullanarak 1 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleşmiş saat 09:00’ da tüm üyelerimiz tekrar iş başı yapmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Başkan Tugay'ın, Gümüştekin hakkında suç duyurusunda bulunmasının demokrasi açısından üzüntü verici olduğu ifade edilen açıklamada, "İşçilerin maaşlarının ödenmemesine istinaden yapmış oldukları 1 saatlik demokratik iş bırakma eylemine tahammül edilmemesi Demokrasi açısından üzüntü verici bir tutumdur. 21 Şubat’ da yapılan eylem sonucunda 23 Şubat’ da  TCK 113. Maddesine istinaden Kamu Kurum Faaliyetinin engellenmesi ve TCK 117. Maddesine istinaden İş ve Çalışma Hürriyetinin ihlali nedeniyle Karşıyaka Belediyesi  yetkilileri,  DİSK/ Genel-iş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube Başkanı hakkında  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. İşçilerin maaşları geciktiren, taksit taksit ödeyen , geriye dönük alacaklarını dahi ödemeyen belediye, anayasanın ilgili maddeleri, İLO sözleşmeleri ve  anayasa mahkemesi kararı ile güvence altına alınan 1 saatlik protesto eylemini hak ihlali olarak görürken,  işçilerin alacaklarını ödememeyi kendilerine hak olarak görmektedirler" diye belirtildi. 

Açıklama, "AKP iktidarına  ve ülkedeki tüm  hukuksuzluğa karşı, işçilerin haklarını ve  menfaatlerini korumak, ekonomik krizle boğuşan işçilerin sesini duyurmak, anayasal  ve demokratik hakkı  olan iş durdurma eylemi  ile   üretimden gelen gücünü kullanan, sendika ve sendika üyesi  işçilere karşı alınan bu tavrı doğru bulmuyor, haklı davamızı sürdüreceğimizi buradan beyan ediyoruz" denilerek bitirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da üvey babaya üvey kızına cinsel istismardan 15 yıl ceza
Sonraki Haber HKP'den Karşıyaka'da sığınmacı politikasına protesto

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?