ANA SAYFA > EKONOMİ > Deri tasarım yarışmasına kadınlar damga vurdu

Deri tasarım yarışmasına kadınlar damga vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deri tasarım yarışmasına kadınlar damga vurdu

Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda finalde yarışacak deri mühendislerinden sonra tasarımcılar da seçildi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye’de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini arttırmak amacıyla bu yıl 6. Kez düzenlenen Türkiye’deki tek deri tasarım yarışması “Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda yarışacak tasarımcılar belirlendi. 10 tasarımcıdan 9 tanesi kadın tasarımcılardan oluştu.

Prof. Dr. Bahri Başaran, Canan Erdönmez, Elvan Özkavruk Adanır, Erkan Zandar, Neşem Ertan, Ogun Saltık, Rüştü Yanasavur, Selahattin Güven, Simay Bülbül, Süleyman Tahiroğlu ve Vasfi Ses Soyoğlu’ndan oluşan jüri finale kalan 10 tasarımcıyı belirlemek için Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda yarışacak deri mühendislerini geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirdikleri mülakat ile belirlediklerini hatırlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması Komite Başkanı Erkan Zandar, tasarımcıların da belirlenmesiyle birlikte deriye doğal izler bırakacak takımların oluştuğunu kaydetti.

Deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak istediklerini anlatan Zandar, “Tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından oluşan finalistlerimizden önümüzdeki günlerde eşleştirme yaparak 10 takım belirleyeceğiz. Takımlar, bu yılki ana temamız olan Doğal İzler’e uygun tasarımlarını birlikte ürüne dönüştürecekler. Türk deri sektörünün katma değerli ürün ihracatı için sektör olarak, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2023 yılı için belirlediğimiz 5.2 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacak çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Noyanbey Fasulye Çeşidi, İzmirli Üreticilerin Güvenini Kazandı
Sonraki Haber 9 yıl önce kardeştiler, şimdi ''abla'' oldular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?