ANA SAYFA > SPOR > Derbide Kaf Kaf, Altay'a kaybetti

Derbide Kaf Kaf, Altay'a kaybetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Derbide Kaf Kaf, Altay'a kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grup 13.hafta derbi mücadelesinde Karşıyaka konuk ettiği Altay'a 2-1 mağlup oldu.

14. dakikada Altay golü buldu. Karşıyakalı Harun'un ıskaladığı topla soldan ceza sahasına giren Furkan, boş pozisyondaki Mustafa'yı gördü. Mustafa tekrar Furkan'a verdi. Furkan topu boş kaleye yolladı: 0-1.
41. dakikada İbrahim Akın'ın ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Murat Uluç, kalesini terk eden Erhan'ın üzerinden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2.
45+1. dakikada İbrahim Akın'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Hüsamettin, çerçeveyi tutturamadı. İlk yarı Altay'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
47. dakikada Altay ceza sahasında topla buluşan Can'ın vuruşunda Serkan topu çizgiden çıkardı.
50. dakikada ceza yayı üstünden İbrahim Akın'ın şutunda kaleci Erhan gole izin vermedi.
54. dakikada Karşıyakalı Ali Say'ın karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Egemen topu bloke etti.
57. dakikada sağdan Mustafa'nın yerden pasında ceza sahasındaki Murat Uluç çok sert vurdu, top üst direkte patladı.
65. dakikada Karşıyaka farkı 1'e indirdi. Sağdan Ali Say'ın ortasında ceza sahasında yükselen Can kafayı vurdu, Can yan direkten dönen kendi topunu tamamladı: 1-2.
89. dakikada Can'ın pasında sağ çaprazda müsait pozisyonda topla buluşan Namık Barış'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. Altay derbiyi 2-1 kazandı.
Karşıyaka taraftarı maçtan sonra Altay takımını alkışladı. Bunun üzerine Altaylılar, "Kaf-Sin-Kaf" şeklinde, Karşıyakalılar ise "Büyük Altay" diye tempo tuttu.

Stat: İzmir Atatürk Stadı
Hakemler: Selim Özen, Özcan Sultan, Yakup Bulut
Karşıyaka: Erhan Erentürk, Cenk Özbey, Arif Cılak, Ali Say, Mahmut Temür, Can Erdem, Mustafa Aşan, Harun Atalay (46 Battal Demirbilek), Metin Peker, Abdulhamit Yıldız, Anıl Çıracı (73 Namık Barış Çelik)
Altay: Egemen Gençalp, Serkan Sözmen, Hayrullah Çelik, Hüsamettin Yener, Murat Uluç (73 Maksut Taşkıran), İbrahim Ferdi Coşkun (30 İbrahim Akın), Ferhat Çulcuoğlu, İbrahim Öztürk (69 Murat Türkkan), İhsan Furkan Deniz, Mustafa Murat Uslu, Atakan Rıdvan Çankaya
Goller:  14 İhsan Furkan, 40 Deniz, Murat Uluç, 65 Can Erdem
Sarı kartlar: Abdulhamit, Namık Barış Çelik (Karşıyaka)

Notlar:
Müsabaka öncesi hayatını kaybeden milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
35. dakikada her iki takım taraftarı karşılıklı İzmir Marşı'nı söyleyerek, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde tempo tuttu.  
En son 2010-11 sezonunda 1. Lig'de rakip olan Karşıyaka ile Altay 7 sezon sonra karşı karşıya geldi.  Karşıyaka Teknik Direktörü Halim Okta, geçen hafta deplasmanda 1-0 kaybettikleri Nazilli Belediyespor maçı sonrası ilk 11'de 2 değişiklik yaptı. Battal ve Özgür'ü kulübeye çeken Okta, cezası biten Mustafa Aşan ve Anıl'ı 11'e monte etti. Kaf-Kaf'ta cezası biten Tayfun sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, geçen hafta 1-0 kazandıkları Bandırmaspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'i bozmadı. Bandırma randevusunda kadroya alınmayan İbrahim Akın bu kez 18'de yer alıp, kulübede görev bekledi. Sakat olan Doğan da 18'de yoktu.

Karşıyakalı taraftarlar Atatürk Stadı'nın kapalı tribününde, Altaylı taraftarlar ise kale arkası tribününde yerlerini aldı. 10 bin seyirci izledi. Maçtan önce iki takım taraftarı birbirlerinin tezahüratlarını alkışladı. Altay tribününde, 16 Kasım 2008'de vefat eden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu için pankart asıldı. Karşıyaka tribününde de "Yine aylardan kasım, sanki sende kaldı bir yarım" pankartı açıldı. Karşıyakalılar, "Özgür ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratı yaptı. Karşıyakalı bazı taraftarlar ilk yarının sonunda Ali Say ve Harun'a tepki gösterdi.

Altaylı futbolcular ve teknik heyet geçen haftaki Bandırmaspor galibiyeti sonrası tartıştıkları taraftarlara derbi öncesi karanfil attı. Altay tribünleri bu jest üzerine futbolcuları alkışladı. Altaylı taraftarlar hazırladıkları pankartlar ve atkılarla görsel şova imza attı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Filede hakemler THY'yi galibiyete uçurdu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?