ANA SAYFA > İZMİR > Deprem gerçeği Bornova'da konuşuldu

Deprem gerçeği Bornova'da konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deprem gerçeği Bornova'da konuşuldu

Bornova Belediyesi 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümü nedeniyle “Bornova Depreme Hazırlanıyor” Paneli düzenledi. Panele katılan uzmanlar deprem gerçeğini katılımcılara anlattı.

Bornova Belediyesi, 17 Ağustos Depremi’nin yıldönümünde “Bornova Depreme Hazırlanıyor” paneli düzenledi. Panele, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Rahmi Pınar, İnşaat Mühendisi Fevzi Tavus, Jeoloji Mühendisi Okşan Mersin, Jeoloji Mühendisi Tümay Işık ve Afet Uzmanı Ömer Karaca konuşmacı olarak katıldı. İnşaat Mühendisi Abdullah İncir’in yönetimindeki panelde deprem gerçeği ve depreme karşı alınabilecek önlemler ele alındı. Uzmanlar, Bornova’nın durumu ve yapılması gereken düzenlemeleri de katılımcılarla paylaştı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 17 Ağustos Depremi’nin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, ”Gerek meslek kuruluşları gerekse yerel ve genel yönetimler bu acı olaydan gerekli dersleri çıkardı. Biz de Bornova Belediyesi olarak denetimlerimizi ve ruhsat uygulamalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ayrıca Deprem Parkı projemizi de çok yakında hayata geçiriyoruz. Depremi unutmayacağız. Unutturmayacağız. 17 Ağustos Depremi ve tüm doğal felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gürkan Erdoğan,  depreme karşı alınabilecek önlemlerle onbinlerce kaybın önlenebileceğinin mümkün olduğunu vurguladı. Vatandaşların kullandıkları yapıları iyi bilmeleri gerektiğini de belirten Erdoğan, her binanın durumunu gösteren bir kimlik kartının olması ve yapılacak çalışmaların buna göre şekillenmesi gerektiğini söyledi.

Bornova Belediyesi Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Pınar Uslu da 17 Ağustos Depremi’nde yakınlarını kaybettiğini ifade etti. Uslu, Deprem Profesörü merhum Ahmet Mete Işıkara’nın “Deprem Değil Bina Öldürür” sözünü hatırlatarak “Japonya depremlere karşı gelişmiş önlemler alıyor. Japonya’da yaşanan depremlerde kayıplar deprem nedeniyle değil, tsunami nedeniyle gerçekleşti. Bugün Türkiye’de pek çok alanda teknolojiyi kullanırken deprem konusunda da gelişmiş tekniklerin hayata geçirilmesi gerekiyor ve yasaların buna göre düzenlenmesi gerekiyor” dedi.  

Bornova Belediyesi’nin depreme konusunda birçok çalışma yaptığını ifade eden Uslu “Bornova Belediyesi, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik Bornova’daki bütün okullarımızda temel afet bilinci eğitimi veriyor. Ayrıca Deprem Simülasyon aracıyla yine okullarımızda çocuklarımıza depremi ve deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Her yaştan Bornovalı için düzenlemeye devam edeceğimiz seminerlerimizin yanı sıra ayrıca Deprem Tiyatrosu’nu hayata geçiriyoruz. Mühendislik kaidelerine göre yapılmayan binaların araştırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca özellikle zemin etüdlerinin doğru değerlendirilmesi anlamında özel bir ekip kurduk. Hem binaları hem de zeminleri değerlendiriyoruz” dedi. Meclis Üyesi Uslu “Deprem Park” projesinin de Bornova Belediyesi’nde önümüzdeki aylarda hayata geçeceğini de söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan uzmanlar ise depremin oluşumundan verebileceği zararlara, deprem öncesi alınabilecek önlemlerden olay anında yapılması gerekenlere kadar birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tevfik Fikret okullarından, üniversite sınavlarında büyük başarı
Sonraki Haber AK Partili Doğan'dan kart yenileme önerisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?