ANA SAYFA > SAĞLIK > Deniz suyu burun estetiği hastalarına iyi geliyor

Deniz suyu burun estetiği hastalarına iyi geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deniz suyu burun estetiği hastalarına iyi geliyor

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ümit Filiz, deniz suyunun estetik veya fonksiyonel amaçlı yapılan burun ameliyatlarının tedavisini hızlandırdığını söyledi. Dr. Filiz, hastalarına operasyonun ikinci haftasından sonra denize girmelerini önerdiklerini söyledi.

İzmir'deki Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Ümit Filiz, burun ameliyatı olan hastalar için deniz suyunun şifa kaynağı olduğuna dikkat çekti. Burun ameliyatlarının sadece estetik amaçlı değil, burnun fonksiyonel bozukluklarını düzeltmek için de yapıldığını belirten Dr. Filiz, "Burnumuz nefes  ve koku almamızı sağlıyor, aldığımız hava kuru ise nemlendiriliyor, soğuksa ısıtıyor, sıcaksa soğutuyor. Burnun hem estetik hem de fonksiyonel ameliyatı yaz döneminde yapılabilir. Ama yaz döneminde ameliyat olan hastaların operasyondan sonra oluşan şişlik ve morlukların kalıcı hale gelmemesi için güneşten korunmaları gerekiyor. Şapka kullanmak, 50 faktör ve üzerindeki güneş kremleri ve morluk giderici kremleri kullanmak güneş ışınlarının olumsuz etkisini azaltıyor. Artık cerrahların daha deneyimli olması, dokuya daha saygılı çalışıyor olunması morluk ve şişliklerin daha az oluşmasını sağlıyor" dedi. 
 
GÜNEŞTEN KORUNUN, DENİZE GİRİN 
Denize girmenin burun ameliyatının iyileşme sürecini hızlandıracağını belirten Dr. Filiz, şu bilgileri verdi: "Yaz dönemi güneşten korunmak gerekiyor. Ancak yazın denize girmek  iyileşmeyi hızlandırıyor. Deniz suyu ödemin çözülmesini ve burun fonksiyonlarının normale dönmesini hızlandırır. Yazın burun estetiği ve fonksiyon ameliyatları gönül rahatlığıyla yaptırılabilir. Ameliyattan sonra hastalarda bir gün boyunca tampon kalıyor. Hastaların alçıları ise 7 gün sonra çıkarılıyor. Daha sonra 3 ila 5 gün burun üzerinde bir bandı oluyor. Hastaların operasyondan sonra 10-12 gün yüzüne su değdirmemesi gerekiyor. Hastaların ameliyattan sonra ilk iki hafta denize giremiyorlar. İkinci haftadan sonra denizi serbest bırakıyoruz. Ancak hastalara bu süreçten sonra havuza girmelerini istemiyoruz. Hastalara bir ay havuza girmemelerini öneriyoruz. Çünkü havuz suyu kimyasal içeriyor ve deniz kadar temiz değildir. Ayrıca havuzda hastaların darbe alma ihtimali daha yüksektir" dedi. 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarp Yaklav: Eczacıların geleceğini planlıyoruz
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?