ANA SAYFA > GÜNDEM > Deniz Baykal Kültür Merkezi açılıyor

Deniz Baykal Kültür Merkezi açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Deniz Baykal Kültür Merkezi açılıyor

Karşıyaka’nın ‘kültür ve sanat kenti’ kimliğini güçlendirecek dev bir fiziki yatırıma imza atan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy’de inşa edilen modern kültür merkezini hizmete açıyor.

1 Temmuz’da, Sivas Katliamı ve Metin Altıok anma etkinliği ile açılacak olan Deniz Baykal Kültür Merkezi; etkinlikler, kurslar, konser ve tiyatro gösterileri için özel olarak tasarlanan modern salonlarıyla, hem Karşıyaka’nın hem de İzmir’in sayılı tesislerinden biri olacak.

Karşıyaka’da kültür sanata hizmet veren tesislerin sayısını artırmak ve etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Deniz Baykal Kültür Merkezi’nin yapımını tamamladı. Örnekköy Mahallesi Başpehlivan Karaali Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan tesisin açılışı, 1 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30’da, geniş katılımlı bir törenle yapılacak.

Merkez, açılışın hemen ardından, Sivas Katliamı anısına düzenlenen “Metin Altıok Şarkıları” etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Etkinlikte; Mazlum Çimen, Ogün Sanlısoy, Grup Gündoğarken, Tuğrul Keskin, Enver Aysever, Eren Aysan, Murat Evgin, Çiğdem Erken, Güneş Duru, Senem Demircioğlu, İklim Tamkan, Güvenç Dağüstün, Onur Behramoğlu ve 3 Bas, Karşıyakalılar ile buluşacak. Sanatçılar, Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz aydınlardan, Şair Metin Altıok’un eserlerinden bestelenen şarkıları seslendirecek.

Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Etkinliklerimizi artırmak ve çeşitlendirmek için bu tesis önemli bir işleve sahip olacak. Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde, Metin Altıok şarkıları ile yapacağımız açılış da merkezimize anlam katacak” dedi.

TESİSTE NELER VAR?
Deniz Baykal Kültür Merkezi’nin birinci bölümünde; kültürel ve sanatsal faaliyetler ile çeşitli eğitim kurslarının düzenlenebileceği 11 ayrı salon oluşturuldu. İkinci bölümde ise 700 kişilik seyirci kapasitesiyle İzmir’in en büyük salonları arasında yer alacak, modern bir konser ve tiyatro salonu inşa edildi. Tesis, son teknolojiye sahip ışık ve akustik ses sistemleriyle de donatıldı. İzmir’in ve Karşıyaka’nın modern salon ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak Deniz Baykal Kültür Merkezi, ev sahipliği yapacağı etkinliklerle sanatseverlerin gözdesi olacak. İsim verme töreni daha önceden yapılan tesis, Örnekköy Mahallesi’ne de büyük canlılık getirecek ve bölgenin gelişiminde önemli bir rol üstlenecek.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ın Euroleague umudu...
Sonraki Haber Sokak hayvanlarına beş yıldızlı yuva

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?