ANA SAYFA > EĞİTİM > Değerler Eğitimi projesi start aldı

Değerler Eğitimi projesi start aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Değerler Eğitimi projesi start aldı

Karşıyaka’daki okullarda milli ve manevi değerlerin, temel insani değerlerin, öğrenciler tarafından öğrenilmesi, bu değerlere karşı duyarlılığın arttırılması, aynı zamanda verilen bu değerleri davranış haline getirmelerini amaçlayan Değerler Eğitimi Projesi start aldı.

Karşıyaka Mavişehir İlkokulu’nda düzenlenen toplantıya Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Ethem Dağlı, Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Ahmet Gedik, Yrd. Doç Dr. Safinaz Asri, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aydın Hoşgörü, Okul Müdürü Bilsay Kaya, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Ethem Dağlı günümüzde milli ve manevi değerlerimizin kaybolmaya yüz tuttuğunu belirterek şunları söyledi “Milli ve manevi değerlerimizin kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde insanın, beşerin ahlaki ve toplumsal davranışları olumsuz etkilenmekte, aile içi, toplumsal iletişim, dayanışma ve yardımlaşma duyguları yok olmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi her türlü tehlikeden korumak, öğrencilerimizde milli ve manevi değerlere karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için ve eğitimde anlayışı ve kaliteyi artırmak amacıyla Karşıyaka ilçemizde değerler eğitimi projesi başlatılmıştır.

Proje 17 konudan oluşuyor

Bu proje ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından ve 14 üyeli yürütme kurulu tarafından organize edilmektedir. Ama asıl bu projenin sahibi okullarımızda oluşturduğumuz yürütme kurullarıdır. Tüm sorumluluk onlara aittir. Onlar üstün çaba ve gayretleriyle bu projeyle ilgili çalışmalarını yürütecekler ve okuldaki tüm öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirecektir. Bu proje 17 konudan oluşmakta ve 3,5 yıl sürecektir. Bu dönemki konularımız selamlaşma, sevgi ve hoşgörüdür.”

Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Doç Dr. Mehmet Bahçekapılı Değerler eğitimine giriş, Ahmet Gedik Selamlaşma,  Yard. Doç Dr. Sevgi Safinaz Asri, Yard Doç Dr. Ahmet Aydın Hoşgörü ile ilgili birer konuşma yaptılar.

 

Haber ve fotoğraf : Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da üç gün elektrik kesintisi var
Sonraki Haber Karşıyaka'da Kent işçisi derin nefes aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?