ANA SAYFA > GÜNDEM > Dededen toruna ailelerin bütçelerine katkı sunuyorlar

Dededen toruna ailelerin bütçelerine katkı sunuyorlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dededen toruna ailelerin bütçelerine katkı sunuyorlar

Karşıyakalı çanta ve valiz tamircisi Gönülal’lar dededen toruna sürdürdükleri meslekleri ile aile bütçelerine katkı sunuyor, çevre kirliliğini de önlüyorlar.

Ankara Pasajında mütevazı küçük dükkânlarında çanta ve bavul tamiratı yaparak geçimlerini sağlayan Gönülal ailesi bu meslekleri deden toruna geliyor.

“Okullarda bu bölüm, belediyelerde kurslar açılsın”

Uğur Gönülal mesleklerinin nesli tükenen mesleklerden olduğunu, meslekleri gibi nesli tükenen mesleklerin desteklenmesini istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerinde bölümler, belediyelerin meslek kurslarını açarak bu mesleklerin ölmemesini istiyor.

Bin liralık bir çantanın ufak bir tamir ile yenilenebiliyorken çöpe atılmasını içine sindiremediğini belirten Uğur Gönüal şunları söyledi: “Ünlü markaların çanta ve bavulların da tamirini yapıyoruz. Her kurtardığımız, yenilediğimiz ürünün aile ekonomisine, ülke ekonomisine katkı sunduğunu, Karşıyaka’nın çanta, valiz çöplüğüne dönmesini önlediğini düşündükçe mutlu oluyoruz. İnsanların gönlünü aldığımız içinde daha çok mutlu oluyoruz. İnsanları memnun ettiğimiz için evimize döndüğümüzde yorgunluk his etmiyoruz.”

“Dedemin dedesinden bu meslek”

Gönülal babam üç çocuğunu bu meslekte büyüttü Çoğu dışarıdan geliyor bunların çöpe atılması milli servetin ziyan olması demek.

Bu mesleğin dedesinin dedesinden kaldığını, babasının bu işin profesörü olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. “Bu meslek dedemizden,  ona da dedesinden kalmış. Dedem saraçlar olarak bilinir. Deri ve el dikişi üzerine 40 yıldır bu işi sürdürüyoruz. Maalesef bu meslekte çırak ve kalfa yetişmiyor. Meslek liselerinde bu dalda bölümler açılırsa ülke ekonomisine büyük katkı sağlar.

Müşteri memnuniyeti bizler için çok önemli. bazı ufak işlerden ücret almıyoruz. Bir vida sıkmadan, bir denge bozukluğundan bizde para alınmaz.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BESİAD'a yeni yönetim
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka İspanya'da galibiyet peşinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?