ANA SAYFA > GÜNDEM > Davutoğlu'nun Afişlerini Yırtan Emekli Albaya 1 Yıl 15 Gün Hapis

Davutoğlu'nun Afişlerini Yırtan Emekli Albaya 1 Yıl 15 Gün Hapis

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Davutoğlu'nun Afişlerini Yırtan Emekli Albaya 1 Yıl 15 Gün Hapis

Karşıyaka'da 7 Haziran 2015'teki genel seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi için hazırlanan duyuru panolarına zarar verme suçundan emekli Albay A.H.T., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

7 Haziran 2015'teki genel seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi için hazırlanan duyuru panolarına zarar verme suçundan emekli Albay A.H.T., 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.

İzmir’de miting düzenleyen AK Parti, yollara panolar asarak duyuruda bulunmuştu. Üzerinde Başbakan Davutoğlu’nun fotoğrafları bulunan bazı panolara zarar verilmişti. AK Parti’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış, mobese ve güvenlik kameralarından yapılan tespit sonucu, Girne Caddesi’ndeki bazı panolara zarar veren kişinin emekli albay A.H.T. olduğu öne sürülmüş ve hakkında dava açılmıştı. Mahkemede suçlamaları reddeden A.H.T., “Pankartları yırtmadım. Bağlı olduğu yerden iplerini çözdüm, yere düştü. Bir gün önce de pankartlar vardı. Bir kısmı zaten yırtılmış. Ben onları yere indirdim. Zarar vermedim.” dedi. Avukatı da, “Pankartların maddi bir değeri yok. Müvekkilim emekli bir albaydır. Her asker gibi eşyalar konusunda titizlik göstermektedir. Sabahları yürüyüş yaptığı güzergahta olan, önceden yırtılmış panoları, düzensizlik yarattığı gerekçesiyle oradan çıkarmış ve yere bırakmıştır. Mala zarar verme de yoktur.” dedi.

Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bayram Yılmaz, davanın karar duruşmasında sanık Albay A.H.T.’ye, siyasi partinin eşyasına zarar verme suçundan bir yıl hapis cezası verdi. Olayın zincirleme devam etmesi sebebiyle cezayı 1 yıl 3 aya çıkardı. Sanığın geçmişteki iyi halini gözeterek ise 1 yıl 15 güne indirdi. Mahkeme, müdahil tarafın tazminat talebinde bulunmaması, iyi hal ve olumlu davranışları sebebiyle hükmün açıklanmasını erteledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Basmane ''Mülteci Yatakhanesi'' Oldu
Sonraki Haber Şampiyon sezonunu Pınar Cup ile açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?