ANA SAYFA > SPOR > Dağ: KSK Taraftarı ile Spor Bakanlığı Stadın Yalı'ya yapılmasını arzuluyor...

Dağ: KSK Taraftarı ile Spor Bakanlığı Stadın Yalı'ya yapılmasını arzuluyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Dağ: KSK Taraftarı ile Spor Bakanlığı Stadın Yalı'ya yapılmasını arzuluyor...

Karşıyaka'da stat konusu gündemdeki ilk madde olarak sıcaklığını korurken, bugünkü gelişmeler üzerine ''AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Hamza Dağ, yazılı bir açıklama yaptı.

Basın Danışmanlığı aracılığıyla medyaya geçilen açıklamada Dağ, Karşıyaka Spor Kulübü taraftarı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aynı görüşte olduğunu ve stadın mevcut yerine yapılmasını arzu ettiklerini açıklamasında yer veren Dağ,  yerel iktidarı adeta topa tuttu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu yalan yanlış haberlerle İzmir’de gündem oluşturmaya çalışmakla suçladı.
Açıklama şöyle:
‘‘Karşıyaka spor kulübü stadının ihalesi mevcut yerine yapılmak üzere 28 Ocak 2014 tarihinde yani 10 ay önce yapılmıştır. Karşıyaka stadının mevcut yerine yapılması ile ilgili Gençlik ve Spor bakanlığımızda çok net şekilde bir irade mevcuttur. Ancak Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ilçe belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve bugün öğrendiğimize göre de Karşıyaka spor kulübü yönetimi bu stadın yerine yapılmasını engellemektedir. Ama biz biliyoruz ki Karşıyaka spor kulübü taraftarı bu stadın yerine yapılmasının ne kadar mantıklı ve doğru olduğu hususunda bizimle hem fikirdir. Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, son yaşanan bu meselelerden ve süreçten dolayı hatalı olduğunu görmekte ve bir takım ayak oyunlarına başvurmaktadır. Ne yazık ki buna Karşıyaka spor kulübü de alet olmaktadır.
Bugün basında çıkan “Stat Ya Çiğli’ye yapılır ya da ihale iptal edilir” şeklinde ki haberlerle ilgili, İhaleyi alan Ali Acar şirketi ile yapmış olduğumuz görüşme de firma sahibi böyle bir açıklama yapmadıklarını ifade etmişlerdir. Velev ki böyle bir açıklama yapmış olsalar dahi bu stadın başka bir yere yapılması ile ilgili karar merci ne TOKİ’dir ne de ihaleyi alan firmadır. Aynı zamanda eğer stat başka bir yere yapılacaksa da mevcut projenin oraya geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki Çiğli’de bahsedilen yer şu an da belediye hizmet alanı olarak gözükmekte ve plan tadilatı yapılması gerekmektedir. Plan tadilatı yapması gereken yer de Büyükşehir belediye başkanlığıdır. Ne yazık ki Büyükşehir belediye başkanı ve spor kulübü adına hareket ettiklerini söyleyenler tam bir şark kurnazlığı içerisindeler.
AK Parti olarak, hükümet olarak, Gençlik ve Spor bakanlığı olarak, biz bu stadı yapmak istiyoruz. Karşıyaka taraftarının da istediği gibi biz bu stadın yerine yapılmasını istiyoruz. Yalı dışında bir yere yapılacak olursa butik stat olmaktan çıkar, kulüp yıllık 5-6 milyon TL zarar eder. Bunun dışında bakanlığa hiçbir kurum ve kuruluştan Yalı dışında başvuru söz konusu değildir. Sadece stat üzerinden polemik oluşturulmaktadır. Ama büyükşehir belediye başkanı sürekli bir engel çıkartıyor, sürekli bir ayak oyunu içerisinde yeni yeni gündemler ortaya atıyor. Eğer ki böyle bir açıklama firmanın dediği gibi yapılmadığı halde yapılmış gibi gösteriliyorsa bunu da ahlaki açıdan yanlış buluyor ve İzmir kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Karşıyaka spor kulübü taraftarları başta olmak üzere tüm İzmirli sporseverleri, İzmir Büyükşehir belediyesinin bu tutumuna karşı gereken demokratik tepkiyi göstermeleri gerektiğini düşünüyorum’’
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, hacizlerin kalkması için SGK'dan haber bekliyor
Sonraki Haber Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Mertoğlu oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?