ANA SAYFA > GÜNDEM > Cumhuriyetimizin 100. Yılı Muhteşem Törenlerle Kutlanıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Muhteşem Törenlerle Kutlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhuriyetimizin 100. Yılı Muhteşem Törenlerle Kutlanıyor

Cumhuriyet’in ilanının 100. yıldönümü Karşıyaka’da da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaya devam ediliyor.

Sabah ilk olarak Kaymakamlık Makamı’nda Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tebrikleri kabul etti.
Tebrik töreninden sonra Bahriye Üçok Bulvarındaki tören alanında saygı duruşunda bulunuldu, Belediye Bandosu eşliğinde istiklal Marşı okundu. 
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay birlikte törene katılan öğrenci ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.
Törene Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu Kamu kurum ve STK yöneticileri, gaziler, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, okullardan öğretmen ve öğrenciler ile Karşıyakalılar katıldı.
Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden büyük Atatürk ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Değerli hemşerilerim, tarihimizi iyi bilmek, iyi öğrenmek ve çok iyi anlamak zorundayız. Bir asır   önce aziz milletimiz, büyük Atatürk’ ün önderliğinde Ya İstiklal Ya Ölüm şiarıyla, tarihte eşine az rastlanan, pek çok millete örnek olmuş bir varoluş-yok oluş mücadelesi vermiştir. Dünyaya efendilik taslayan emperyalist güçler ülkemizi işgale başlamışlar, tüm tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış olan milletimizin boynuna esaret zincirini takmaya kalkmışlardır. Vatan topraklarından atılmak istenen Türk Milleti, verdiği emsalsiz mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923’de kurulmasıyla yeniden doğmuştur. 
Cumhuriyet Milletimizin tarihsel çıkış yoludur. Askeri ve siyasi bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk, önder kişiliği ile bu yolun dünya ile birleşmekten, uluslararası yarıştan kopmamaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğine işaret etmiştir. ‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’’ diyen büyük Atatürk’ ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizlere, her yeni nesle düşen görev yine Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve koşullar ne olursa olsun, var gücümüzle onu muhafaza ve müdafaa etmektir.”
Dünyanın en güzel coğrafyasında, ama üzerinde hiçbir zayıf devleti barındırmamış zorlu bir coğrafyada yaşandığını sözlerine ekleyen Kaymakam Demir sözlerini şöyle sürdürdü. “Tarihimiz hep mücadelelerle geçti, ecdadımız bu topraklara sahip olmak için çok büyük bedeller ödedi. Bugün de devletimiz ve aziz milletimiz Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Doğu Akdeniz ve Ege başta olmak üzere sahada tüm kararlılığıyla mücadelesine devam etmektedir. İnanıyoruz ki biz bir ve beraber oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlük yoktur. Çağlar açıp kapatan ecdadımızın büyüklüğüne tarih ve bütün dünya defalarca şahitlik etmiştir. Çok kutuplu dünyaya geçiş sancılarının yaşandığı, hızla değişen dünya konjöktürünün getirdiği zorluklara rağmen, devletimizin ve halkımızın Cumhuriyetimizi sahiplenme ve yaşatma azmi her zamankinden daha da güçlüdür. Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir dünya devleti olarak büyük Atatürk’ün işaret ettiği parlak geleceklere layıktır, milletimiz olanakları ve toplumsal dokusu ile bu atılımı gerçekleştirecek güce sahiptir ve bu önü kesilemez bir yoldur.
 Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir’in günün anlam ve önemini yaptığı konuşmasından sonra öğrenciler şiirler okudu. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ve Mustafa kaya Anadolu Spor Lisesinin gösterilerinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyetimizin 100.Yılı kapsamında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
İlkokullar arasında İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasında 1. Olan Türk Birliği İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Begüm Sazok 12 kıta İstiklal Marşın okurken her katasında alkışlandı. Begüm’ün İstiklal Marşı’nı okurken gösterdiği hareketli performansı duygulu anlar yaşattı. Protokoldekiler ayağa kalkarak Begümü alkışladı.
Tören geçidinde Halk Eğitim Merkezinin Tarihteki Türk Savaşçı kadınlarını temsil eden tarihi giysili Umay Asenalar’ın geçişi uzun süre alkışlandı.
Törenden sonra Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay töreni hazırlayan ekibi tebrik ederek, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Barış Manço Büstü açıldı
Sonraki Haber Cumhuriyet coşkusu Karşıyaka’da her alanda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?