ANA SAYFA > GÜNDEM > CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YENİ ULAŞIM DÜZENİNE PROTESTO

CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YENİ ULAŞIM DÜZENİNE PROTESTO

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YENİ ULAŞIM DÜZENİNE PROTESTO

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, geçen hafta uygulamaya koyduğu yeni toplu ulaşım düzeni, Cumhuriyet Mahallesi'nde protesto edildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, otobüsle toplu ulaşımda Kent içine doğrudan seferlerinin kaldırılarak kısa hat aktarmalı sisteme geçilmesine tepki amacıyla Mürşide Altınçubuk İlköğretim Okulu Durağında bir araya geldi.

Eski sistemde tek otobüsle Bostanlı ve Gümrük'e gitmeleri mümkünken şimdi aktarma yapmak zorunda kaldıklarını ve bunun hem zaman kaybına hem de yaşlı vatandaşlar için büyük zorluğa yol açtığını belirten mahalleli, kaldırılan direkt otobüs seferlerinin yeniden konulmasını talep etti.
 

 Uygulamayı durağa yanaşan bir belediye otobüsünün önünü keserek ve kısa bir süre geçişine izin vermeyerek protesto eden mahalleli, uygulamanın okulların açılmasıyla birlikte akşam hava karardıktan sonra okuldan ya da kurstan gelecek çocukları açısından güvenlik sorunu da oluşturacağını savundu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiklerini ama yapılan son toplu ulaşım düzenlemesinde eksiklikler olduğunu ifade etti.

Gümrük ve Bostanlı'ya giden direkt otobüs hatlarının kaldırıldığını, Karşıyaka ilçe merkezine giden hat sayısının teke düşürüldüğünü, bunun yanında bazı durakların iptal edildiğini belirten Dağhan, "Bu halkın sesine kulak verilmesini istiyoruz. Sayın Kocaoğlu, Karşıyaka'ya gelip mahallemizi gezsin, mahallemizin sesini duysun" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber GENÇLER FESTİVAL SAHNESİNİ FETHETTİ
Sonraki Haber İZMİR'DEN BOSNA'YA YARDIM ELİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?