ANA SAYFA > İZMİR > Cumhuriyet kadınlarından şiddete filmli protesto

Cumhuriyet kadınlarından şiddete filmli protesto

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhuriyet kadınlarından şiddete filmli protesto

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi ve Alman Goethe Enstitüsü işbirliğiyle “25 Kasım Kadına Yönelik Her Türlü Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” dolayısıyla sinema günleri kapsamında gösterilen “Kurtuluş Son Durak” isimli film büyük ilgi gördü.

Kadınlar, Güzelbahçe Belediyesi’nin desteğiyle Kültür Merkezi Tuncer Kurtiz Salonu’nda gösterilen film öncesinde, kadına şiddet uygulayanlara yönelik ceza indirimini de düdük çalarak protesto etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney, film gösterimi öncesinde yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu ve dünyanın her yerinde kadınların yaşadıkları ortak bir sorun olduğuna dikkat çekerek,”Şiddet, bıçak, taş, sopa, tekme, tokat, sözlü taciz, cinsel taciz, töre gibi şekil ve araçlarla aile içinde, okulda, sokakta, medyada, politikada, işyerinde karşımıza çıkıyor ve her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün başımıza gelmedi ise bile yarının endişesi var içimizde. Şiddeti önleyici acil önlemler gerekiyor.”dedi.  

Atasözleri ve deyimler şiddeti körüklüyor

Tarihsel süreç içersinde kadını aşağılayan ve ikinci sınıf gören bazı atasözleri ve deyimlerin de günümüzde bazı kesimler tarafından öne çıkarıldığını belirten Öney,”Kadına yönelik geleneksel roller, hem şiddeti körüklemekte, hem de kadının bireyselleşmesinin önünde bir engel olmaya devam etmektedir. (Kocandır döver de sever de; kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin; kızını dövmeyen dizini döver gibi) özdeyişlerle şiddet pekiştirilmiş ve bir sorun olarak ele alınmamıştır. Bu tür atasözleri ve deyimlerin kullanılması ve yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz.”dedi.

Konuşmasının son bölümünde kadına yönelik şiddette uygulanan ceza indirimine karşı çıktıklarını dile getiren Öney, “Dernek olarak bu uygulamaya sessiz kalmayacağız” dedi ve salondaki kadınlarla birlikte düdük çalarak uygulamayı protesto etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MÜSİAD Öğretmenler Günü'nü kutladı
Sonraki Haber Başkan Akpınar’dan öğretmenlere mektup

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?