ANA SAYFA > İZMİR > Cumhurbaşkanlığı Kupası Çiğli’den Körfez turuna çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı Kupası Çiğli’den Körfez turuna çıkıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhurbaşkanlığı Kupası Çiğli’den Körfez turuna çıkıyor

Yelken alanında ülkemizin en prestijli yarışması olan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı'nın IRC4 Kategorisini ilk sırada tamamlayan Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımı, birincilik kupasıyla birlikte İzmir Körfezi turuna çıkmaya hazırlanıyor.

17 ülkeden 96 yatın mücadele ettiği 5 etaplı Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı'nın kazananı Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımı, Cumhurbaşkanlığı Kupası ile görücüye çıkıyor. İlk olarak, 13 Kasım Cumartesi Günü saat 13:00’de Çiğli Belediye binasında sergilenecek olan kupa daha sonra Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımının yarıştığı yelkenli ile 13:30’da Karşıyaka’da, 14:30’da Alsancak’ta son olarak ise saat 15:00’de Üçkuyular İzmir Marina’da olacak.

Başkan Gümrükçü: “Kupa İzmir’imize çok yakıştı”
Yaşadıkları bu mutluluğu tüm İzmirliler ile paylaşmak istediklerini ifaden eden Başkan Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi Bear Sailing Yelken Takımımız gerek ülkemizden gerekse dünyanın farklı ülkelerinden profesyonel sporculara karşı çok ciddi bir mücadele vererek Cumhurbaşkanlığı kupasını İzmir’imize getirdi. Emeklerinden ötürü tüm takımımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kupayı kazanmanın mutluluğunu İzmirli hemşehrilerimizle paylaşmak amacıyla böyle bir tur organize ettik. Yelken alanında ülkemizin en önemli kupası, ülkemizin en güzel şehri İzmir’imize çok yakıştı” dedi.

“Çiğli yüzünü denize dönüyor”
Sportif anlamdaki yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladıklarını vurgulayan Gümrükçü, “Göreve gelirken Çiğli’yi sporun merkezi yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu doğrultuda, 2019 yılında 4 olan branş sayımızı iki yıl içerisinde 30’a çıkardık. Sporcu sayımızı 6 kat artırarak 2 Bin 200’e yükselttik. Bunları yaparken deniz sporlarının üzerinde özellikle duruyoruz. Çiğli, İzmir’in en uzun sahil şeridine sahip olan ancak bu değeri yıllardır yeterince kullanamamış bir ilçe. En büyük hayalim olan Çiğli’yi denizle kavuşturmak için bürokratik girişimlerimizi sürdürürken toplumsal refleksin oluşması adına da yüzme, kano ve yelken kurslarımızı açtık. Kazandığımız Cumhurbaşkanlığı Kupası bu anlamdaki çabalarımızı taçlandırdı. Çiğli’nin yüzünü denize çevirmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK, salon sporlarında zirvede futbolda düşme sınırında
Sonraki Haber Dokuz Eylül'den 40.Yıl Hatıra Ormanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?