ANA SAYFA > İZMİR > Cumhurbaşkanı'ndan darp edilen çocuğa bisiklet

Cumhurbaşkanı'ndan darp edilen çocuğa bisiklet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhurbaşkanı'ndan darp edilen çocuğa bisiklet

Kemeraltı’nda esnaf tarafından darp edilerek bir anda tüm Türkiye'nin gündemine oturan Suriyeli çocuğu ziyaret eden Vali Toprak, Cumhurbaşkanı adına bisiklet hediye etti.

Esnaf tarafından darp edilen minik Hasan’ı evinde ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Toprak; “Maalesef Perşembe günü hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir şiddet olayı ortaya çıktı. İster Suriyeli olsun, kim olursa olsun bir çocuğa ya da herhangi bir kişiye karşı böyle bir şiddetin kabul edilmesi mümkün değildir. Olayın oluş yerinde de İzmirli vatandaşlarımız, esnafımız hızlı bir şekilde oradaki fiili gerçekleştiren kişiye karşı çıktıklarını ve onu kınadıklarını da ifade ettiler. Görüntülerden de izledik bunu. Onun için İzmir’in genel hali ve uygulaması barışı, hoşgörüyü, sahiplenmeyi, sevgiyi, saygıyı, kendi içinde yaşamaktır ve yaşatmaktır. Dolayısıyla oradaki tekil bir olayın hiçbir şekilde ne İzmir’de olanlara, ne de İzmir’de konuk olarak bulunanlara gösterilmesi mümkün değildir. Bu vesile ile hızlı bir şekilde şiddeti gösteren kişi emniyet tarafından  hemen yakalandı ve adli mercilere teslim edildi. Adli merciler de soruşturmasına başladı ve adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı fakat soruşturması devam edecek. Adli kontrol de zaman içerisinde belli aralıklarla kontrol altında tutulmasını gerektiren bir uygulama.
 
Onun dışında çocuğumuzun tespiti konusu ile ilgili iki gün geçti, biraz zorlandık. Tabii endişe ettiler herhalde biraz korktular çünkü bu tarafa gelip sesini çıkarmadı. Ama arkadaşlarımızın, emniyetin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün araştırması sonucunda akşamüzeri Hasan’a ve Hasan’ın ailesine ulaştık. Hasan tabii hızlı bir şekilde Çocuk Şube’ye götürüldü, orada sağlık muayenesi ve gerekli işlemler yapıldı. Bu arada da Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi adına, talimatlarıyla ailemize geçmiş olsun duygularını ve selamlarını getirmek üzere buradayım.
 
Aynı zamanda da Sayın Cumhurbaşkanımız adına Hasan’ın kendisine gönderdikleri bir bisikleti de Hasan’a ve ailesine teslim ettik. Hasan’da artık o bisiklete güvenli bir şekilde, binebildiği ölçüler içerisinde, iyi bir şekilde öğrendiği süre içerisinde binmiş olacak. Ailemize de tüm ailelere yaptığımız gibi bundan sonra da dikkatimizi, ilgimizi göstermeye devam edeceğiz. İzmir’de 90 bine yakın Suriyeli kardeşimiz yaşıyor ve onların hem eğitim-öğretimle ilgili ihtiyaçlarını gideriyoruz, hem sağlık giderlerini karşılıyoruz, hem de rehabilitasyon konusunda imkan sağlıyoruz. Onlar da kendileri bulabildikleri iş alanlarında çalışabiliyorlar. Dolayısıyla ailemize de bir kez daha geçmiş olsun temennilerini sunuyoruz.
 
Ben Pazartesi günü bir görevli ya da görevliler göndereceğim, hem eğitime gitmeyenler varsa onları tespit edecekler, onun dışında ifade edildiği gibi orada kalıp da gelemeyen ama gelmesi gerekenlerin de buraya gelmesi için ne gerekiyor ona bakacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürümüz de burası ile yakından ilgilenecek. Tekrar geçmiş olsun. Allaha emanet olun” dedi.
 
Vali Toprak ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı adına Hasan’a bisikleti hediye ederek, yine ailenin ihtiyaçları çerçevesinde evdeki çocuklar için oyuncak, çocuk bezi, gıda malzemesi, giyim eşyası ile evde aynı gün dünyaya gelen Hasan’ın kuzeni için bebe karyolasını da aileye takdim etti.
 
Vali Toprak ziyaret sonrasında mahalleli ile sohbet ederek  Mahallelinin sorunlarını dinledi ve sohbet etti.
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu'ndan ''katı atık tesisi'' çıkışı
Sonraki Haber İzmirli genç girişimcilere Avrupalı konuklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?