ANA SAYFA > GÜNDEM > CUMHURBAŞKANI GÜL'E SORU KAL MEZUNLARINI İKİYE BÖLDÜ

CUMHURBAŞKANI GÜL'E SORU KAL MEZUNLARINI İKİYE BÖLDÜ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CUMHURBAŞKANI GÜL'E SORU KAL MEZUNLARINI İKİYE BÖLDÜ

Gezi olaylarının birinci yıldönümü olan 31 Mayıs 2014 tarihinde Karşıyaka Anadolu Lisesi (KAL) mezunu ve Harvard Tıp Üniversitesi’nde kolera üzerine çalışmakta olan Dr. Emrah Altındiş’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorduğu sorular KAL mezunlarını ikiye böldü

İddiaya göre söz konusu tarihte İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi Mezunları ve Eğitmenleri Derneği’ne (İZKALMED) ait Facebook’taki grup sayfasında Emrah Altındiş’in cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorduğu sorular ve bununla ilgili haberler paylaşıldı. Ancak gönderiler kısa süre içinde silindi. Grup üyelerinin bir bölümü sayfadaki yöneticileri ve dernek başkanı Ahmet Eren Özen’i sansürle suçlayarak dernek yönetimi aleyhinde bir kampanya başlattılar. Kampanyaları başarısız olunca da ayrı bir dernek kurdular.

Derneği Ele Geçiremeyince Ayrı Dernek Kurdular

29 Haziran 2014’teki Genel Kurul’a dernek başkanı Ahmet Eren Özen ve bazı yönetim kurulu üyeleri şehir dışında oldukları için katılamazken toplantıda muhalifler Melike Demirbağ Kaplan başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluşturdular. Ancak derneğin devir teslim toplantısında Genel Kurul’da tüzüğe aykırı işlemlerin yapıldığı tespit edildi ve seçimler iptal edildi. Bunun üzerine Genel Kurul’un tekrarlanmasını beklemeden ayrı bir dernek kurma kararı alan muhalifler “Karşıyaka Anadolu Lisesi Mezunları Dayanışma Derneği (KALUMNİ)” adında ayrı bir dernek kurdu. Derneğin kurucu başkanlığını ise CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanı Kamuran Bülent Köstem üstlendi.

Sayfalar Dolusu Hakaret

İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi Mezunları ve Eğitmenleri Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Eren Özen; “Mezunlarımızdan Dr. Emrah Altındiş, cumhurbaşkanımıza Harvard’da soru sormuş. Bu da çeşitli internet sitelerine haber olmuş, sonra bizim sayfamızda paylaşılmış. Tabii bizim bunlardan haberimiz yok. Biz dernek yöneticisi arkadaşlar o sırada KAL Tiyatro Topluluğu’nun müsameresini izliyoruz. Sonradan haberimiz oldu. Bir baktık ki sayfamızda çok ağır hakaretler, küfürler… Bu böyle bir hafta sürdü. Hakaretlerin çıktısı alındığında 400 sayfa tutuyor. Biz bunları hak etmedik. 14 kişilik kurucu yönetimimizde Ak Parti Bayraklı Meclis Üyesi Hayrettin Güngör dâhil her siyasi görüşten kişiler var. Bu arkadaşlar bunu kaldıramadı. Biz dedik ki “siyasetle ilgilenin, desteğiniz oluruz ama derneğe yakanızdaki rozetlerinizle gelmeyin” ama karşı taraf ya “Gezici olacaksınız ya CHP’li” diye diretti. Bana da önce AKP’li dediler. Sonra “Ecevitçiymiş Ecevit mi kaldı biz seni istemiyoruz” dediler. Kısaca kendileri gibi düşünmeyenleri istemediler.”

Mezunları Kutuplaştırıyorlar

Özen sözlerini şöyle sürdürdü: “2006’da ilk kez mezunlar derneği kurulmuş. İlk genel kurulunu yapamadığı için 2008 yılında Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından feshedilmiş. Aradan yıllar geçti ben 2013’te İstanbul’dan İzmir’e geldim. Dedim ki bir mezunlar derneği kuralım. Arkadaşlarla hocalarla buluştuk. “Dernekçilik ve STK tecrübelerinden dolayı senin başkanlığında olsun” dediler. Ben de bu onurlu görevi kabul ettim. Sonra Gezi’nin yıldönümünde bize düşman kesilenler oldu birdenbire. Tabii amaçları derneği ele geçirmek. Hatta aralarında “devrim yapacağız, kelleleri istiyoruz” demişler. Biz de “hodri meydan buyurun siz yapın!” dedik. Genel Kurul’a gittik. Ben ve birkaç arkadaşım yaşananların etkisi ve şehir dışında olmamız sebebiyle kurula katılamadık ama yeni bir yönetim seçildi. Onlar Genel Kurul’da maddi tüzük hataları yapmışlar. 1 Temmuz’daki devir-teslimde ortaya çıktı. Genel Kurul iptal oldu. Genel Kurul’u yenileriz dedik, dinletemedik. Biz zora gelemeyiz deyip ayrı dernek kuracaklarını beyan ettiler. Gittiler 11 Temmuz’da bir dernek kurdular. Tamamen siyasi bir dernek kurdular. Amaçları dayanışma değil kutuplaştırma. Biz İZKALMED olarak gökkuşağı gibi her renkten müteşekkiliz. Onlar ise tek tip düzende. Bu kurulan üçüncü dernek oldu. Heves ettiler, kurdular ama uzun ömürlü olacağını sanmam. Diğer dernekte yer alanların üyelikleri de yeniden gözden geçirilecek.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKA'DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR
Sonraki Haber İGC BAŞKANI SERTEL'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?