ANA SAYFA > ÇEVRE > Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşcennetine davet edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşcennetine davet edildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşcennetine davet edildi

Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İzmir Kuşcenneti’nin Mili Park olmasına verdiği destek ve gösterdiği yakın ilgiden dolayı İzmir Kuşcenneti’ne davet etti.

“Elçiye zeval olmaz” özdeyişinden hareketle Kuşcenneti Elçisi olarak İzmir Kuşcennetinde yaşayan  kuşlar adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiğini belirten   Prof. Dr. Sıkı;   “İzmir Kuşcennetinde yaşayan 291 kuş türünün oluşturduğu sayıları zaman zaman 40 bin-60 bine ulaşan binlerce kuş ile bu sene kuluçkaya yatan 7 bin çift flamingo ve bunların 6 bin yavrusu sizi Cennetlerinde görmek ve şükran duygularını sunmak için Dünya Cenneti İzmir Kuşcennetine davet etmektedirler. Sizleri Kuşcennetinde görmek ve Milli Park ilan edildiği zamanki mutluluğu paylaşmaktan büyük sevinç duyacaklardır.  Sizi İzmir Kuşcennetinde en kısa zamanda görmek ve misafir etmek, sizleri kuşlarla birlikte görmek  bizi de son derece mutlu edecektir” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğa’a  Kuşçenneti  Daveti” başlıklı yazısında Prof. Dr. Sıkı; “Sayın Cumhurbaşkanım, sizin verdiğiniz destek sonucu İzmir Kuşcennetinin Milli Park ilan edilmesiyle daha önceki Hükümetlerin ilan edemediği ve İzmir’in bir eksikliği böylece giderilmiş olacaktır. Bu verdiğiniz destek sonucu İzmirliler size minnettar kalacaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Sıkı;  “Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı seçilmeniz nedeniyle tebriklerimi sunar, öncelikle size, ailenize, Yüce Türk Milletine ve komşumuz olan diğer milletlere de sağlık, mutluluk, başarı ile birlikte huzur ve barış getirmesini en derin saygılarımla bildirir, kabulünüzü arz ederim. Sizlerin desteği ile özellikle DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğünün  İzmir Kuşcennetinde yaptığı çalışmalar sonucu Kuşcennetinde herhangi bir kuraklık sorunu söz konusu değildir. İzmir Kuşcenneti 291 kuş türünün yaşadığı ve bu türlerden 107 türün kuluçkaya yattığı Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biridir. Bu sulak alanın gelecek nesillere intikali için 1966 yılında Paris Sözleşmesi, 1984 yılında Bern Sözleşmesi ve 1998 yılında da Su kuşlarının korunmasına dair uluslararası anlaşmalarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak taahhüt etmiş bulunmaktayız. Bunun yanında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, Çevre Kanunu, Milli Parklar Kanunu ve Kara Avcılığı Kanunu ile de kendi mevzuatımızla korumak zorundayız. Geçtiğimiz yıllarda da sizden yardım isteyerek İzmir Kuşcennetinin Milli Park olmasını ve bu konuda destek istemiştik. Talimatlarınız doğrultusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ön etüt raporu hazırlanmış, sınırlarını belirten harita çizilmiş ve Genel Müdürlüğe gönderilmiştir.  6 Ağustos 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu tarafından 15.8.2014 tarihinde İzmir Kuşcennetinin (Gediz Deltası) Milli Park olarak ilan edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği kamuoyuna açıklanmıştır. Sizin verdiğiniz destek sonucu İzmir Kuşcennetinin Milli Park ilan edilmesiyle daha önceki Hükümetlerin ilan edemediği ve İzmir’in bir eksikliği böylece giderilmiş olacaktır. Bu verdiğiniz destek sonucu İzmirliler size minnettar kalacaktır. Bu vesile ile tekrar Cumhurbaşkanlığına seçilmeniz nedeniyle tebrik eder, başarılar diler, saygılarımın kabulünü arz ederim, Sayın Cumhurbaşkanım” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka depreme hazırlıklı
Sonraki Haber Akparti Karşıyaka İlçe Başkanı ve ilçe teşkilatı İstifa etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?