ANA SAYFA > İZMİR > Çocukların yüzünü güldürdüler

Çocukların yüzünü güldürdüler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocukların yüzünü güldürdüler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden “Abla-Ağabey-Kardeş”in gönüllü gençleri, yaz dönemi için Torbalı, Ödemiş ve Bayındır köylerinin yolunu tuttu. İlk durak olan Çaybaşı’ndaki çocuklar hem çok eğlendi, hem çok şey öğrendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılından beri uyguladığı "Abla-Ağabey-Kardeş" projesi okulların kapanmasıyla beraber İzmir'in köylerine taşınmaya başladı. Kış aylarında kardeşlerine yardım etmek için onların evlerinde bir araya gelen üniversiteliler, yaz aylarında da Torbalı, Ödemiş ve Bayındır ilçelerindeki “yeni kardeşlerini” ziyaret takvimine aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gönüllü Takımı” ilk ziyaretini Torbalı’nın Çaybaşı köyüne gerçekleştirdi. Kardeşlerinin yüzlerini güldürebilmek ve onlarla keyifli bir gün yaşayabilmekten başka amacı olmayan abla-ağabeyler, hem bilgilendirici aktiviteler gerçekleştirdi hem de çeşitli oyunlarla eğlenerek öğretti.

Her köyde birer gün geçirecek olan abla ve ağabeylerin köy gezilerinde oyun atölyelerinin yanısıra satranç eğitimi de var. Büyükşehir gönüllüleri, bu ziyaretler sırasında annelerle de sohbet toplantıları yaparak çocuklarla iletişim konularında bilgiler veriyor.

9 köy, 600 kardeş
Abla- ağabey- kardeş projesinin gönüllüleri, Torbalı'nın Çaybaşı ve Türkmen köylerinin ardından 14–15 Temmuz'da Bayındır'ın Kızılkeçili, 19 Temmuz'da Torbalı'nın Aslanlar, Eğerci ve Şehitler,  21 Temmuz’da Torbalı’nın Kazımkarabekir ve Gazipaşa köyünde, 2- 4 Ağustos’ta ise Ödemiş 'in Bademler köyünde kardeşleriyle bir araya gelecek.

Gönüllü olmak için
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Abla- Ağabey- Kardeş” projesi için kayıtlar devam ediyor. Projeye destek vermek isteyen 18-30 yaş arasında, en az üniversite öğrencisi ya da mezunu olan gençler, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, Sosyal Projeler Müdürlüğü’nün 293 35 69 nolu telefonu arayabilirler ya da gonulluyum.izmir.bel.tr adresinden kayıtlarını yaptırabilirler. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ağaç dallarından yolda yürünmüyor
Sonraki Haber Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?