ANA SAYFA > EĞİTİM > Çocuklar Hepimize Soruyor: “Hiç Bana Sordunuz Mu?”

Çocuklar Hepimize Soruyor: “Hiç Bana Sordunuz Mu?”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklar Hepimize Soruyor: “Hiç Bana Sordunuz Mu?”

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) yeni iletişim kampanyası eğitim yolculuğunun çocukları tanımakla, onların yeteneklerini, ilgi alanlarını, kişilik özelliklerini değerlendirmekle başladığını söylüyor.

TEGV’in yeni iletişim kampanyası çocuklarımızın bu sorusuyla başladı. Neden mi?

Çünkü çoğu zaman gerek aile içinde, gerek ülke yönetiminde, çocuklarla ilgili önemli kararları verirken onlara sormuyoruz! Oysa çocuklar evde, okulda, hayatın içinde onları anlamamızı, tanımamızı bekliyorlar. Her şeyi kabullenmiş gibi görünseler de, onlara gerçek fikirlerini, meraklarını, planlarını sorduğunuzda bambaşka şeyler keşfediyorsunuz. Bize göre eğitim yolculuğu, çocukları tanımakla, onların yeteneklerini, ilgi alanlarını, kişilik özelliklerini değerlendirmekle başlar.

Peki, TEGV’in çocuklarımızın gelişimi için özellikle üzerinde durduğu “Nitelikli Eğitim” neden farklıdır?

Nitelikli Eğitim, çocukları ezberden düşünmeye, kabullenmekten sorgulamaya, tekrarlamaktan araştırmaya yönlendirir; sadece bilgi birikimi ve gelişme değil, değişim sağlar. Çocukların yeteneklerini otaya çıkarır, onların kendilerini tanımaları için yol gösterir. Nitelikli Eğitim çocukların fikrini sorar, kendilerini ifade etmelerine fırsat verir, onlara özgüven kazandırır. Ayrıca sosyal/duygusal becerilerini geliştirir, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükseltir. Sonuç olarak bütün bu disiplinler çocuklarımızın akademik başarılarını olumlu etkiler ve daha özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlar.

Türkiye’nin dört bir yanındaki TEGV etkinlik noktaları ‘çocuk dostu’ ortamlar olarak tasarlandı. TEGV’de çağdaş eğitimin en temel alanları olan, matematik, fen, okuma ve sanat konularında ücretsiz etkinlikler yapılıyor. Ayrıca bilim, drama, yabancı dil gibi farklı etkinliklerle çocukların çok yönlü eğitimi sağlanıyor. TEGV’de çocuklar katılımcı ve özgür bir ortamla tanışıyor, fikir söylüyor, soru soruyorlar.

TEGV 21 yılda yaklaşık 2.5 milyon çocuğa eğitim desteği sağladı. Bu başarıyı, binlerce gönüllüsü ve kurumsal/ bireysel bağışçısının desteğiyle yarattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic: Oyuna iyi başlarsak bizim için her şey daha rahat olur
Sonraki Haber Kaf Kaf filede dolu dizgin...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?