ANA SAYFA > GÜNDEM > Çocuklar bu yaz çok eğlenecek

Çocuklar bu yaz çok eğlenecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuklar bu yaz çok eğlenecek

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini artıran Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık 20 farklı branşta yaz okulu açtı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen törenle kursların açılışını yapan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaz okullarımızla, çocuklarımıza tatilde nitelikli vakit geçirme imkânı sağlıyor, hem öğrenip hem de eğlenecekleri ortamlar yaratıyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından çocukları yaz aylarında kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen yaz okullarının açılışı, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti. Minik sporcuların açılış öncesi gösterileri salonu dolduran velileri büyüledi. Başkan Akpınar da yaz okuluna katılan öğrencilerle masa tenisi oynadı.

GELECEĞE HAZIRLANIYORLAR

Judo, basketbol, voleybol, futbol, yüzme, satranç, okçuluk, jimnastik, tenis, masa tenisi gibi branşlarda düzenlenen yaz kurslarına katılan çocuklar, 2 ay boyunca uzman eğitmenlerden ders alacak. Karşıyaka’ya kazandırdığı modern tesisleri çocukların eğitimi için kullanan belediye, spor tesislerini, çocukların yaz okulu eğitimleri için açık tutacak. Belediye; ücretsiz olarak düzenlenen İngilizce, drama, resim, ebru ve heykel gibi kurslarla da İsmail Cem, Bülent Ecevit, Ahmet Piriştina Kültür Merkezlerinde Karşıyakalı çocukları geleceğe hazırlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenleyeceği tiyatro kursları da Karşıyakalı çocukları sanatla tanıştıracak. Karşıyaka Belediye Konservatuarı’nın drama, resim, heykel, tiyatro ve müzik kursları da yaz ayları boyunca sürecek. Yaz boyunca yaklaşık 20 farklı branşta açılacak eğitimlere, 3 binin üzerinde çocuk katılacak.

“HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN”

Çocukların gelişimine önem verdiklerini ve çocuklar için çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz, önce çocuklar ve gençler diyen, bunun için elinden geleni yapan bir yerel yönetim anlayışına sahibiz. Karşıyaka, belediyesiyle, kentlilik bilinciyle, hemşehrileriyle, aynı zamanda bir ‘Çocuğa ve gence saygı’ kentidir. Çocuklarımızın çok daha güzel günler geçirmesi ve tatile gidemeyenlerin burada tatil yapabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sene yine yaz okullarında çocuklarımıza kurslar vereceğiz. Biz çocuklarımız için çalışıyoruz. Yaşamdan daha büyük keyif almaları için ve çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri için çalışılıyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle sosyal belediyeciliği harfi harfine yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu köprünün altı bambaşka
Sonraki Haber Satrancın ustaları Çeşme'de buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?