ANA SAYFA > İZMİR > Çocuk bakmayı öğrendiler, yardımlaşma dersi verdiler

Çocuk bakmayı öğrendiler, yardımlaşma dersi verdiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuk bakmayı öğrendiler, yardımlaşma dersi verdiler

Bornova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ‘Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’na katılan kadınlar, bir yandan iş hayatına katılmak için önemli bir aşama kaydederken bir yandan da hasta çocuklar için güçlerini birleştirdi. Bornova Belediyesi’nin tahsis ettiği Merkez Pazaryeri’ndeki etkinlik alanında kermes düzenleyen kadınlar, elde ettikleri kazancı Ege Üniversitesi Onkoloji Servisi’ne bağışladı.

Bornova Halk Eğitim Merkezi’nde ‘Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’na katılan kadınlar örnek bir dayanışma gösterdi. Gördükleri eğitimin ardından iş hayatına katılmaya hazırlanan kadınlar, kanserle mücadele eden çocuklara destek olmak için kermes düzenledi. Bornova Belediyesi’nin Merkez Pazaryeri’nde tahsis ettiği etkinlik alanında kendi yaptıkları ürünleri sergileyip satan kadınlar, elde ettikleri kazancı Ege Üniversitesi Onkoloji Servisi’ne bağışladılar. Kursu tamamlayan kadınlara sertifikalarını, kermeste düzenlenen törende Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Halk Eğitim Müdürü Ebru Yücel ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri verdi.

Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu Öğretmeni Selma Odabaşı kadınların başarılı bir dönem geçirdiklerini ve sertifika almaya hak kazandıklarını belirterek, “Düzenlediğimiz kermes en az verilen eğitim kadar önemli. Hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza küçük de olsa bir destek vermeye çalıştık” dedi. Bornova Halk Eğitim Müdürü Ebru Yücel de, “Açtığımız kurslar hem iş bulma olanaklarını artırıyor hem de kadınlarımızın kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Katılan ve kermesimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kadınların ekonomik yaşama katılmasının önemine değinerek, “Bu kursa katılan kadınlarımızı iki kez kutlamak gerekiyor. Birincisi geleceğimizin garantisi çocuklarımızın daha bilinçli bir şekilde şetiştirilmesi için böyle bir eğitime katılmaları için. İkincisi de sağlıklı ve mutlu olmayı hakeden çocuklarımızın hastalıklarıyla mücadelelerinde onlara destek verdikleri için” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Ata'yı Anma konseri
Sonraki Haber Menderes’in doğal güzelliklerini keşfediyorlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?