ANA SAYFA > EĞİTİM > Çocuğumun Üstün Zekalı Olduğunu Öğrendim, Nasıl bir Yol İzlemeliyim?

Çocuğumun Üstün Zekalı Olduğunu Öğrendim, Nasıl bir Yol İzlemeliyim?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuğumun Üstün Zekalı Olduğunu Öğrendim, Nasıl bir Yol İzlemeliyim?

Çocuğunuzda gözlemlediğiniz bazı üstün özellikler nedeniyle bir uzmana başvurdunz ve çocuğunuza yapılan üstün zeka testi sonucunda çocuğunuzun üstün zekalı bir çocuk olduğunu öğrendiniz.

Çocuğunuzda gözlemlediğiniz bazı üstün özellikler nedeniyle bir uzmana başvurdunz ve çocuğunuza yapılan üstün zeka testi sonucunda çocuğunuzun üstün zekalı bir çocuk olduğunu öğrendiniz. Büyük bir ihtimal, bunu ilk duyduğunuz anda bir şaşkınlık yaşayabilirsiniz. Üstün zekalı bir çocuğa sahip olmak güzelliği yanı sıra çok daha farklı sorumlulukları da size getirecektir. Öyle ki kimi zaman çocuğunuza nasıl davranacağınız konusunda tereddütler yaşayacak, yaşayabileceği bazı problemlerde ona nasıl destek olacağınız konusunda endişeler yaşayabileceksiniz. Panik olmayın, bunları yaşamanız çok doğal. Önemli olan kendinizi bu tür durumlara çabuk hazırlayabilmeniz.

Öncelikle onun eğitimi konusunda uzman birileri tarafından yönlendirilmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu anlamda üstün zekalı çocuklar ile ilgili çalışmalar yapan işin uzmanı yerlerle bağlantıda olmak, sizin gibi ebeveynlere yol göstermek amacıyla yayınladıkları makaleleri okumak size oldukça yardımcı olacaktır. Yaptığı üstün zekalılara yönelik çalışmalarla ilgi çeken, üstün zekalı çocuklara yönelik bilgilerin de ayrıca paylaşıldığı ustunzekalilar.org çocuklarınızın gelişimi adına destek alabileceğiniz ve düzenli olarak takip edebileceğiniz faydalı bir site.

Ustunzekalilar.org’da paylaşılan makaleleri takip edebilir, bu makalelerde sunulan önerileri dikkate alabilir, paylaşılan önerileri siz de uygulayabilirsiniz.  Anne-baba, öğrenci ve eğitmen eğitimleri üstün zekalı çocuğu olan aileler açısından önem taşıyan faaliyetler.

Üstün Zekalılar Enstitüsü, üstün zekalı çocukların tanılanmasına, sosyal, duygusal ve zihinsel ihtiyaçlarının karşılanarak potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan bir enstitü olup, üstün zekalılara yönelik eğitimler alanında özgün çalışmalar yapmaktadır.

Enstitü hakkında detaylı bilgi almak için https://ustunzekalilar.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Üstün Zekalılar Enstitüsü, öğrencilere verdiği eğitimler yanı sıra anne-babalara verdikleri eğitimlerle de ebeveynlerin yanında yer alıyor. Enstitüde eğitim alan üstün zeka sahibi öğrencilerin ailelerine, çeşitli konular ve içeriklerle düzenlenecek seminerlere ücretsiz katılım imkanı da sağlanmakta.

Üstün zekalı çocuklar, yeteneklerinin körelmemesi ve aksine geliştirilebilmesi adına özel olarak geliştirilmiş eğitim programlarına katılmalılar. Üstün zekalı bir çocuğun eğitimi açısından, ebeveynler çocuğun gidebileceği bir üstün zekalılar okulu araştırılmalı, bu okullarda eğitimler aldırarak çocuklarının gelişimine katkıda bulunmalı. Okul sonrası katılabilecekleri programlar da ayrıca tercih edilebilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı arttı
Sonraki Haber Selçuk deve güreşlerine hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?