ANA SAYFA > İZMİR > Çıray: Sansürcü ve Atatürk düşmanı TRT'nin programlarına katılmam

Çıray: Sansürcü ve Atatürk düşmanı TRT'nin programlarına katılmam

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: Sansürcü ve Atatürk düşmanı TRT'nin programlarına katılmam

Kendisini bir programına konuk olarak davet etmesi üzerine daveti reddeden CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray TRT’nin başındakilere , “Ben Atatürk’e, Türkiye’ye her gün ihanet eden, tek yanlı yayın yapan, vergilerimizi yandaşlara peşkeş çeken, sansürcü ve artık kapatılması gereken bir kurumda hiçbir programa katılmam” mesajını gönderdi.

Çıray açıklamasında, dünyada bu kadar çoğulculuk ve çok seslilik övgüsü yapıp da tam bir ikiyüzlülükle sadece muhalefete yüklenen ve iktidarın borazanı olan bir  yandaş medya görülmediğini anlattı ve “Bu medya ve TRT bana göre AKP’nin tarihe geçecek en büyük başarısıdır. Ama... Utanç verici bir başarı!” dedi.

“TRT AKP’NİN OPERASYONEL SİLÂHIDIR”

AKP’nin uzun yıllar iktidarını muhafaza etmesinin temel nedeninin halkımızın haber alma özgürlüğünü engelleyen “Yeni Medya Düzeni” olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray bu şartlarda yapılacak bir seçim siyaseten şaibeli olacağını ileri sürdü.

Çıray sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yeni Medya Düzeninin en temel organı anayasal görevi tarafsız kamu yayıncılığı yürütmek olan TRT’dir. TRT, aynı Erdoğan gibi Anayasa’yı askıya almış ve TRT yasasının 5. Maddesinde ısrarla altı çizilen tarafsız yayın yapma ilkesini çiğnemiştir. CHP reklâmlarını sansürleyen TRT bugünkü haliyle AKP’nin kurduğu yeni medya düzeninin operasyonel silahı olmuştur.

“TRT ERGENEKON’UN OPERASYONEL ELEMANI TUNCAY GÜNEY’İ CHP’YE KARŞI DÖRT SAAT KONUŞTURDU”

“CHP’nin reklâmlarının sansür edilmesi TRT’nin Anayasal tarafsızlığını ihmal etmesi ilk değildir. TRT, 14 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon adı verilen tuhaf operasyonlar zincirinin ne idüğü belirsiz  halkalarından birini teşkil eden Tuncay Güney’i yaklaşık 4 saat boyunca ekranlarında konuşturmuş ve operasyonel maksatlı pisliklerini CHP’nin kurumsal şahsiyetine bulaştırmaya kalkışmıştır. Bunun üzerine partimiz, bizzat TRT Genel Müdürünün bilgisi dahilinde  yürütülen bu çirkin saldırı üzerine, TRT ve TRT Genel Müdürüne dava açmış ve dava TRT’yi yönetenlerin kesin mahkumiyetiyle sonuçlanmıştır.”

“12 EYLÜL 2010 REFERANDUMUNDA AKP’NİN YANINDAYDI”

TRT’nin 12 Eylül 2010 referandumu sırasında AKP iktidarının yanında ‘evet’ kampanyası yürüttüğünü hatırlatan Çıray, TRT’nin, aynı zamanda, AKP yandaşlarına maddi çıkar sağlama fonksiyonunu üstlendiğini söyledi. 

“TRT ‘AKP'Yİ TARİHSEL VE İDEOLOJİK AÇIDAN TEK MEŞRU AKTÖR KILMAK’ İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞTİR”

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “TRT, kurucu ruha ve Atatürk’e sonsuz bir nefret ve düşmanlık duygusu olan güçlerin ideolojik aygıtına dönüşmüştür. TRT Mahçupyan’ın dediği gibi ‘AKP'yi tarihsel ve ideolojik açıdan meşrulaştırma, hatta tek meşru aktör kılmak’ için görevlendirilmiştir. Bu nedenlerle TRT ortadan kaldırılmalı ve vergilerimizle AKP propagandası yapılması önlenmelidir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavişehir Balıkçı Barınağı yenilendi...
Sonraki Haber Avrupa’da sofraların baş tacı, bizde hala ‘ekmek arası balık’

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?