ANA SAYFA > GÜNDEM > Çıray: Komisyon üyeleri utançlarından insan içine çıkamayacak

Çıray: Komisyon üyeleri utançlarından insan içine çıkamayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: Komisyon üyeleri utançlarından  insan içine çıkamayacak

Dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonunun söz konusu bakanların Yüce Dîvan’a gönderilmesine gerek görülmemesi üzerine bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray “Komisyon üyeleri utançlarından insan içine çıkamayacak” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına adı karışan dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonunun Yüce Dîvan kararı vermemesine tepkiler sürüyor. Komisyonun AKP’li üyelerinin oylarıyla söz konusu bakanların Yüce Dîvan’a gönderilmesine gerek görülmedi. Durumu değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Aytun Çıray, komisyonun AKP’li üyelerinin utançlarından insan içine çıkamayacaklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Milletvekili Çıray, komisyonun aldığı kararı, “Tamamen emir kumanda sistemi içinde alınmış bir karar.” olarak değerlendirdi. Çıray, “Muhtemelen eski İçişleri Bakanı’nın, ‘Benim de konuşacak çok şeyim var,’ gibi sözleri, TOKİ’den sorumlu bakanın, ‘Ne emir verdiyse onu yaptım.’ demesi, mesajların yerine gittiğini gösteriyor.” dedi. Komisyona dışarıdan müdahale olduğunu ileri süren Çıray, “Yüce Dîvan oylamasının daha önce bir hafta ertelenmesini de ona bağlıyorum.” diye konuştu.

Dört eski bakanla ilgili kararın Meclis Genel Kurulu'nda oylanacağını hatırlatan Aytun Çıray, “Genel Kurul’dan Yüce Dîvan kararı çıkar mı? İyimser olmak istiyorum, AKP’li milletvekillerinin, milletin vicdanının sesi olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu komisyonun AKP’li üyeleri, gelecek nesillerin önüne çıkamayacaklar utançlarından. İleride insan içine çıkamayacaklar, çünkü siyaset bir günlük bir hadise değildir. Gerçekleri kimse örtbas edemez. Mızrak çuvala sığmaz. Herkes durumun farkında. Gelecek nesiller, bu komisyon üyelerine hiç de iyi gözle bakmayacaklar. Artık genel kuruldaki oylamayı bekliyoruz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Onay Akbaş’ın “Dalga” isimli resim sergisi sanatseverlerle buluştu
Sonraki Haber Bornova’da 2015 yılının ilk meclisinde Balbay sürprizi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?