ANA SAYFA > İZMİR > Çıray: İzmir sağlık ve bilimin başkenti olacak

Çıray: İzmir sağlık ve bilimin başkenti olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: İzmir sağlık ve bilimin başkenti olacak

İzmir'in demokrat ve zeki insanlarının özellikle son 10 yılda Türkiye'nin eksenini kaydırmak isteyen bazı karanlık düşünceli kişilerin hedefi haline geldiğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, "Entelektüel yapısını geliştirerek İzmir'i sağlık ve bilimin başkenti yapacağız"dedi.

Genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gönüllülük esasıyla  kentin sorunlarının çözüme kavuşması ve aydınlık bir geleceğe taşınması yönünde çalışmalar yürüten farklı kurumların temsilcileri Milletvekili Çıray'a önerilerini ilk ağızdan aktarma fırsatı yakaladı.

İLKLERİN KENTİ OLMAYA DEVAM

İzmir sevdalıları kentin son dönemde hedef haline getirmesinden duydukları endişeleri paylaşması üzerine CHP Milletvekili Çıray, "8.500 yıl boyunca yaşayan 13 uygarlığın, şimdi “İzmirliyim” diye gurur duyan 4 milyon insanın, her yıl ziyaretimize gelen milyonlarca insanın fark ettiği gerçek bu kentin mayasında var. Asya’nın ilk hastanesi burada kuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunu İzmir’de atıldı.Türkiye’nin ilk fuarı İzmir’de açıldı. İlk iktisat kongresi burada yapıldı. Anadolu’nun ilk demiryolu İzmir’e yapıldı. Hiçbir zaman ‘en’lerin şehri olmamış ama her zaman ilklerin şehri olmuş bu kentte yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz"dedi.

İZMİR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Tarihi boyunca girişimcilerin, yaratıcıların ve yenilikçilerin İzmir'e ilgi duyduğunu hazırlatan Milletvekili Çıray, sözlerine şöyle devam etti," İzmir girişimci, hayatı sorgulayan ve açık fikirli insanlara ev sahipliği yaptı. İmbiklerden süzülürcesine bir çok uygarlığın ortak kültürü İzmir'de hayat buldu. Bir mıknatıs gibi yetenekli, vizyoner ve açık fikirli insanları kendine çeken İzmir'in bu gücünü CHP iktidarımız döneminde arttıracağız. Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyacak şekilde İzmir'i sağlığın ve bilimin başkenti yapacağız. bunun ilk adımı olarak da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacağız".

SAĞLIK VE BİLİMİN KENTİ

Müsteşarlık ve Başhekimlik yapmış birisi olarak sağlık sektörünü yakından bilen CHP Milletvekili Çıray, İzmir’de sağlık sektörünün güç kazanması için hayal ettiği projeyi anlattı. Çıray, “İzmir’e dışarıdan sağlık turisti getirmemiz gerekiyor. Normal bir turist ortalama 600 dolar gelir sağlarken; sağlık turisti ise 6 bin-8 bin TL arası gelir sağlıyor. Bunu proje olarak uygulamayı başarabilirsek İzmir’e 10 sene sonra ekstra 4-5 milyon lira getirisi olur” dedi.

Katma değeri yüksek, yüksek teknolojiye dayanan üretime önem verdiğinin altını çizen Milletvekili Çıray, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek bilimsel çalışmalar için  İzmir'i üniversiteler şehri yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Tarih boyunca İzmir'i ele geçirmeye çalışanların olduğunu ama son dönemde bunun en bariz örneklerinin yaşandığını belirten Çıray, "Herkes bilsin ki bu kent vizyon ve aydınlık bir geleceğin temsilcisidir. Diz çökmedi çökmeyecek. Tüm hakaretlere, hor görmelere, cezalandırmalara karşı demokrasinin bayraktarı olmaya devam edecek. 7 Haziranda geçekleşecek Genel Seçimler Türkiye ve İzmir için bir milat olacak. CHP İktidarımızda İzmir'i sağlığın ve bilimin başkenti yapacağız"sözleriyle konuşmasını tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Klasik müziğin süperstarı gönülleri fethetti
Sonraki Haber Tevfik Soylu Yazıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?