ANA SAYFA > İZMİR > Çıray: Gösteri hakkkımızı kullanalım ama provakasyonlara dikkat

Çıray: Gösteri hakkkımızı kullanalım ama provakasyonlara dikkat

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çıray: Gösteri hakkkımızı kullanalım ama provakasyonlara dikkat

CHP İzmir Millevekili ve PM Üyesi Dr. Ayutun Çıray yaptığı basın toplantısında bir soru üzerine, "Seçimleri kaybedecek olmanın paniğini yaşayan AKP yönetiminin 1 Mayıs ve 1 Haziran'da provokasyona yapma ihtimaline dikkat çekti ve kendisine bu konuda güvenilir kaynaklardan bilgi geldiğini ifade etti.

DHKP-C adliye baskınını da hatırlatan Çıray, "O baskında masum evlâdımız Berkin Elvan'ın anısı ve Taksim Direnişi kirletilmek istendi. Çıkan baskıcı bir yasa Başbakanca aklanmaya çalışıldı. Bu nedenlerle 1 Mayıs ve 1 Haziran'da gösteri hakkınızı kullanın ama dikkatli olun" dedi. son yapılan adliye baskınına ve DHPC'nin kirli operasyonlarında kullanılmasına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, "1 mayıs işçi bayramı ve taksim gezi direnişi terörist eylemlerle ilişkilendirilerek kirletilmek istenecektir, gösteri hakkımızdan vazgeçmeyelim ama dikkatli olalım. Amaçları 7 Haziran seçim sonuçlarını etkilemektir. Kimse oyuna gelmesin kimse buna meydan vermesin," diye sözlerini tamamladı. ÇIRAY basın toplantısında Bilal Erdoğan'ın İzmir'de bürokratlarla yaptığı toplantıyı şu şekilde değerlendirdi.

BİLAL ERDOĞAN DA BABASI GİBİ İZMİR’DEN DERSİNİ ALACAK.
    
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “TÜRGEV’e 27 Şubat 2008 tarihinden sonra muhtelif gerçek ve tüzel kişilerce yapılan yurtiçi bağış ve yardımlar 29 milyon 666 bin 533 TL, yurtdışı bağış ve yardımlar 99 milyon 999 bin 990 Amerikan Doları’dır” diyerek yolsuzluklarını resmen ilân ettiği TÜRGEV’in (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) Başkanı Bilâl Erdoğan dü İzmir’deydi.
Başta İzmir Valisi olmak üzere devletin Milli Eğitim bürokratları ile toplantı yaptı.
Bürokratlara AKP Paralel Devleti’nin Başbakan’ı gibi sözde Milli Eğitim politikaları konusunda nasihatlerde bulundu.
“BİLÂL ERDOĞAN İZMİRLİ ÇOCUKLARI RADİKAL DEĞİŞİME TABİ TUTMAK İSTİYOR”
Ama asıl amacının 7 Haziran seçimlerini devletin bürokrasisini kullanarak yönlendirmek ve eğitim politikaları ile İzmirli çocukları radikal değişime tabi tutmak olduğu çok açıktır.
Ancak Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin iktidara gelmesi ile birlikte yeniden bir anayasal bir hukuk devleti olacaktır.
CHP iktidara geldiğinde anda insanlık tarihinin en büyük yolsuzluğunun sanığı olacak olan Bilâl Erdoğan’ın bağımsız bir mahkeme önüne çıkması kaçınılmaz olacaktır.
İşte böyle bir figür olan havuz müteahhitlerinin beslediği bir vakfın başkanı Bilal Erdoğan, başta İzmir Valisi olmak üzere eğitim bürokrasi ile gizli bir toplantı düzenlemiştir.
Bu tam anlamıyla bir rezalettir, skandaldır.
Esasen babasının ahlaki ve siyasi suiistimallerinin en acınası kurbanı olan Bilal Erdoğan, neredeyse istisnasız bütün zorbalık rejimlerinde muktedir çocuklarının düştüğü yanılgıya düşmüştür.
“AKP PARALEL DEVLETİNİN BÜROKRATLARI MI?”
Bilâl Erdoğan bu ülkeyi babasının malı zannediyor.
Var olan zorbalık iktidarının her ne pahasına olursa olsun bitmeyeceğini düşünüyor.
Ne yazık ki İzmir Valisi Toprak ve Milli Eğitim Müdürü de aynı yanılgıya düşmüşler ve paralel AKP devletinin bürokratları gibi davranmışlardır.
Sonuç olarak ortaya devlet yönetimine ve kurallarına tamamen aykırı, suç teşkil eden pespaye bir manzara ortaya çıkmıştır.
Bilal Erdoğan’ın daha önce başka illerle de benzerlerini düzenlediği bu toplantının İzmir özelinde farklı bir anlam taşıdığını düşünüyorum.
Bu toplantı gerek amacı, gerekse düzenleniş biçimiyle seçim öncesinde İzmirlilere yönelik yeni bir meydan okumadır.
İzmir’in çağa, dünyaya, Batı medeniyetinin bir parçası olmayı esas alan kolektif ideallerini ve kimliğini yerle bir etmenin eğitimdeki koşullarını hazırlamayı amaçlayan bir saldırıdır.
“BİLÂL ERDOĞAN’IN DAHİ ANLAYACAĞI ŞEKİLDE HESAP SORACAĞIZ”
İzmir, nefretini her fırsatta ortaya koyan Baba Erdoğan’a tam on iki yıldır direnmiş ve ayakta kalmış medeni insanların şehridir.
Aslında hiçbir babanın yapmayacağı şekilde kendisini kirli işlere bulaştıran bir babanın oğlu olmanın başlı başına talihsizlik olduğunun farkında olmayan Bilal Erdoğan’ın meydan okuyuşu İzmirlilere vız gelir tırıs gider.
Ancak bu toplantı ile ilgili olarak sessiz kalan ve AKP paralel devletinin elemanına yetki devrinde bulunan İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı da soracağımız hesaptan paylarını alacaklardır.
Bunu da 8 Haziran’da Bilal Erdoğan’ın dahi anlayabileceği açıklıkla göstereceğiz.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ekmek üreticileri EBSO’da biraraya geldi
Sonraki Haber İş dünyası temsilcileri İGC’yi ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?