ANA SAYFA > EKONOMİ > Çin heyeti İZKA'yı ziyaret etti

Çin heyeti İZKA'yı ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çin heyeti İZKA'yı ziyaret etti

Çin'in Jiangsu Eyaleti Dış İlişkiler Politik Danışmanlık Ofisi Direktörü Bay Liu Fang ve beraberindeki heyet İzmir Kalkınma Ajansı'nı (İZKA) ziyaret etti. Uluslararasılaşma Stratejileri hakkında görüş alışverişinde bulunan heyet, İzmir ve Çin arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmeler gerçekleştirdi.

2008 yılından bu yana Jiangsu Eyaleti ile ikili ilişkiler içinde bulunduklarını ifade eden Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer, İzmir Kalkınma Ajansı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ekim ayında yatırım tanıtım faaliyetleri kapsamında Jiangsu'yu ziyaret edeceklerini belirten Özer, Jiangsu ve İzmir arasında yıllardır süregelen sıcak ilişkileri önemsediklerini söyledi. Bu kapsamda özellikle somut projelerle kültürel ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırımların artırılması için karşılıklı olarak daha fazla çaba sarfetmemiz gerektiğini ifade etti.

Tanıtım ve Dış ilişkiler Birimi Başkanı Nazlı Kayı ise Çin heyetine İzmir'in tarihi, kültürü, ekonomisi ve turizmini tanıtan bir sunum yaptı. Çin ve İzmir arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi için ortak çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Jiangsu Eyaleti Dış İlişkiler Politik Danışmanlık Ofisi Direktörü Bay Liu Fang, İZKA'nın faaliyetlerinin çok geniş kapsamlı olduğunu ve çok başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Örnek çalışmaları Jiangsu’da paylaştıklarını söyleyen Fang, “2012 yılında İzmir’de gerçekleşen Jiangsu Tanıtım Günleri Jiangsu’da büyük yankı buldu. İzmir’in tarihi, kültürel ve doğal dokusundan çok etkileniyoruz. İzmir ve İzmirlilere kapımız her zaman açık” dedi.

Bay Fang, 2008 yılından beri geliştirilen gerek ticari gerekse de kültürel ilişkiler çerçevesinde yeni yatırımlar ve ticari ortaklıklara hazır olduklarını belirterek İZKA'nın deneyimlerinden de yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 4 gün elekrik kesintisi var...
Sonraki Haber İnanç Koç: Üzerimizde daha büyük bir sorumluluk var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?