ANA SAYFA > EĞİTİM > Cihat Kora Anadolu Lisesi'nde TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı

Cihat Kora Anadolu Lisesi'nde TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cihat Kora Anadolu Lisesi'nde TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı

Cihat Kora Anadolu Lisesi ve TUBİTAK işbirliği ile hazırlanan “TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı” gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören etkinlik Mehmet Seniye Özbey İlkokulu ve kardeş okul Gülen Kora ilk ve ortaokulunun öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilerle başladı. Karşıyaka İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve Şube Müdürleri Hüseyin Furtuna ve Mehtap Gemici’nin de katılımıyla gerçekleşen fuara, çeşitli iş kollarından iş adamları, veliler, öğretmenler ve çeşitli okullardan öğrencilerin yoğun ilgisi vardı.
Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Süleyman Yetişken, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl okulumuzda 3.sü düzenlenen Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimsel süreçlerin içerisine girip, teorik bilginin ötesinde pratik yaparak, yaşayarak öğrenmeleri açısından çok önemlidir. Öğrenmeye istekli, merak edip sorgulayan, araştırmacı ve kararlı öğrencilerin yetişmesi için ortam hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz bu süreç içerisinde bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığını, basamaklarının neler olduğunu, karşılaşılan zorluklar karşısında neler yapılabileceğini deneyimlemişler ve gelecekleri adına çok önemli kazanımlar sağlamışlardır. Okulumuzda da olduğu gibi bilim sevdalısı gençlerin yetişmesine ortam hazırlaması açısından destekleri için Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumuna teşekkür ederiz. Akademik başarısı, öğrencilerine sunduğu eğitim kalitesi ve imkânlarıyla öne çıkan okulumuz çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, milli ve manevi değerleri yüksek bireylerin yetişmesinde emin adımlarla yolculuğuna devam edecektir” dedi.
  Proje yürütücüsü Biyoloji öğretmeni Sabriye Türker "Bu yıl okulumuzda 25 projenin sunumu gerçekleştirildi. Bunların 14 tanesi araştırma, 6 tanesi tasarım ve 5 tanesi inceleme projesiydi. Bu uzun süreç içerisinde projelerde gönüllü olarak danışmanlık yapan 14 öğretmen arkadaşıma ve geleceğin bilim dedektifleri olan 74 güzel öğrencimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı öğrenciler İSG’yi önemseyip, geleceğe güveniyor…
Sonraki Haber İzmir'de Avrupa Günü buluşması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?